- Berichten
- 1.875
Voor 4 personen:
- 700-800 gram Bavette eventueel gevlinderd en plat geslagen (tenderized) tot 1/2 cm dik
- 1 teen Knoflook zeer fijn gehakt
- 1/4 Cup fijngehakte Peterselie
- 1/2 el. fijngehakte rozemarijn
- Geraspte Parmezaanse kaas( Grana Padano) (zelf raspen, absoluut GEEN zakje gedroogd!)
- 100 gram Salami (zeer dun gesneden, neem een Italiaans merk)
- 100 gram gekookte ham of prosciutto (zeer dun gesneden, neem een Italiaans merk)
- 100 gram Mortadella (zeer dun gesneden, neem een Italiaans merk)
- 200 gram Raclette kaas plakjes (bijvoorbeeld pakje merk: Emmi)
- Snufje! zout (fleur de Sel) en een paar slagen zwarte peper uit de molen
- Giardiniera = Olijvensalade potje 190 gram (120 gram uitgelekt) (Costa del Tapa?s: Tuinsalade mix verkrijgbaar bij Jumbo supermarkt) of zelf maken.
- extra benodigdheden: slagerstouw, vleesvermalser(hamer), fijne rasp
Voorbeeld voor de Olijvensalade:
- 1/2 cup groene olijven gevuld met piment fijngesneden
- 1/4 cup kalamata olijven fijngesneden
- 1 teen fijngehakte knoflook
- 2 el. fijngehakte bloemkoolroosjes (vers of in zuur)
- 1 el. Kappertjes
- 1/2 el. fijngehakte (bleek)selderij
- 1/2 el. fijngehakte peen
- 1/4 cup fijngehakte pepperoncini (rode pepertjes op zuur, of griekse groene pepers op zuur)
- 2 el. fijngehakte Cocktailuitjes op zuur
- 1/4 tl. Selderijzaad
- 1/2 tl. Gedroogde oregano
- 1/2 tl. Gedroogde basilicum
- 1/4 tl. Versgemalen zwarte peper
- 2 el. rode wijnazijn
- 1/4 cup Extra vergine olijfolie van goede kwaliteit (Spaanse of Italiaanse)
- 2 el. zonnebloemolie
Mix alle ingredienten en laat minimaal 1 nacht in een afgesloten pot overstaan in de koelkast.
Ongetwijfeld dat je hier van overhoudt maar dit is lekker bij allerlei ander Italiaanse gerechten.
De Pinwheel steaks:
Leg de platgeslagen Bavette op en grote snijplank en kruid hem met een snufje! zout en peper.
Verdeel de fijngehakte knoflook, rozemarijn, peterselie en de olijvensalade over het vlees en bedek dit met een laagje geraspte parmezaanse kaas
Leg hier vervolgens in enkele laagjes de plakjes ham, salami en mortadella op
en verdeel hier bovenop de plakjes raclettekaas.
Rol de Bavette strak op beginnend aan de smalle kant en bindt op met slagerstouw,
Begin in het midden en iets links en rechts ervan met opbinden (in het midden snijd je hem namelijk straks door), dan de uiteinden en verdeel dan het midden tot de uiteinden met slagerstouw.
Snij de rol in het midden door en snij de helften nogmaals doormidden, je het nu 4 pinwheel Steaks van ongeveer 5 cm dik
Verwarm de BBQ tot 200-220 graden en gril de Pinwheel Steaks direct 2-3 minuten per kant
Leg ze daarna indirect steek in de dikste Pinwheel Steak een temperatuur sonde en gaar door tot een kerntemp van 50 graden Celsius
Let op: door de hoge BBQ temp. gaart het vlees iets door!
Lekker met gebakken aardappeltjes (roosjes) of gegratineerde aardappeltjes en een frisse salade.