BasBQ
Beef en Steak

bakplaat voor grill gure large

 
 

GelreGuru

Sprokkelaar
Berichten
25
Ik zag het recept van de Smashburger en dus de volgende uitbreiding op mjin Grill Guru Large moet dan maar een grill plaat worden.

Waar en/of welke plaat kan ik hiervoor aanschaffen. Zag op site van Grill Guru een "Half Moon Griddle", bij video/recept van NOSKOS een plaat van Le Creuset en heeft hij het over "gietijzeren bakplaat inzetstukken.  Vind het vooral van belang dat plaat goed past/degelijk is. 

edit: Zie dat er ook een Grill Guru Baking Steel is, deze heeft doorsnede van 35cm, is dit voldoende en hoe ligt deze in de kamado?


ps. Wat een geweldige hobby hebben jullie toch en wat zijn er veel accessoires, zit voorlopig niet meer verlegen om verlanglijstje te vullen.  :)
 
Ik heb zelf deze:
ka5542-b-lg.jpg


gladde plancha aan de ene kant en ribbels aan de andere kant. Prima ding en vooral de vorm vind ik fijn, ik houd veel restruimte op mijn rooster over omdat deze plancha makkelijk tegen de rand van de barbecue past.

Cheers!


3EMJH0T.png

 
Exact hetzelfde onderwerp is onlangs hier ook besproken: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=22422.0. Hier zijn verschillende opties naar voren gekomen

Ik heb zelf deze op het oog: https://www.kookpunt.nl/lodge-reversible-bak-en-grillplaat-dubbelzijdig-ldp3-42x24cm/nl/product/11757/

Hij is iets goedkoper dan de Creuset die Noskos gebruikt en groot genoeg.

Mocht je die Grill Guru plaat kopen ben ik erg benieuwd hoe die bevalt. Het is dan geen puur gietijzer maar wellicht doet het wat het moet doen
 
Bedankt voor reacties. Ik had het topic gezien maar weet niet of maatvoering per model erg verschilt.

Leg ik de pllaat het beste op gietijzererooster?

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

 
mrooding zei:
Mocht je die Grill Guru plaat kopen ben ik erg benieuwd hoe die bevalt. Het is dan geen puur gietijzer maar wellicht doet het wat het moet doen

Heb hem gekocht en eerste smashburgers gemaakt. Ik heb geen vergelijkings materiaal maar was erg tevreden met resultaat.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

 
Ik heb eigenlijk dezelfde vraag, maar wil er ook weer niet de hoofdprijs voor betalen aangezien ik zo'n bakplaat voorlopig nergens anders voor ga gebruiken.
Dus een beetje gezocht op internet en kwam de volgende bakplaten tegen:

Misschien iets te klein voor 2 hamburgers tegelijk?
https://www.kookwinkel.nl/victoria-serveer-bakplaat-o-20-cm-gietijzer

Wel iets groter maar ook wel weer wat meer aan de prijs.. (voor mijn budget dan)
https://www.kookwinkel.nl/victoria-bakplaat-met-greep-o-28-cm-gietijzer

Maar moet het per se een gietijzeren bakplaat zijn of zou zoiets ook werken?
https://www.blokker.nl/p/platte-bakvorm-bakplaat-rechthoekig-24-cm-x-18-cm-masterclass/1740758

Of dan toch zoiets wat een beetje qua maat tussen de bovenste 2 opties in zit:
https://www.blokker.nl/p/gietijzeren-bakplaat-27cm-kitchencraft-cast-iron/1903472

Of hebben jullie nog andere tips voor relatief goedkope bakplaten waar een smashburger ook goed op te maken is? Ik heb trouwens een weber 57 cm. Dus genoeg rooster ruimte.
 
Ik denk dat gietijzer toch wel de voorkeur heeft. Ik vraag me af of die platte bakvorm masterclass de hoge hitte goed aan gaat kunnen en niet krom trekt.

Ik zou persoonlijk gaan voor optie 1, 2 of 4 met als enige kanttekening is dat de opstaande rand van optie 1 misschien in de weg gaat zitten als je burgers wil smashen.
 
Bedankt voor het advies. Ik heb nog een laatste vraag over gietijzer. Is dat als je het koopt altijd gelijk klaar voor gebruik? Of moet je dat nog seasonen?
Ik heb nu deze gezien en die heeft eigenlijk alles wat ik zoek. Groter oppervlakte, goedkoper dan mijn eerdere opties en dus van gietijzer.

https://www.karwei.nl/assortiment/bbq-grilplaat-gietijzer-o30cm/p/B132409

Maar daar staat dus niks bij of deze kant en klaar is om te gebruiken.
Terwijl ik dit bijvoorbeeld hier wel zie staan in de beschrijving.

https://www.intratuin.nl/the-bastard-barbecue-kookplaat-met-houder-30-x-25-x-4-cm.html
 
Terug
Bovenaan Onderaan