Grizzly Grill Kevin
Tondelzoeker
- Berichten
- 23
Dit heerlijk bijgerecht heb ik gemaakt en met spare ribs geserveerd.
Ingrediënten:
In totaal 600 gram bonen
1blik Heinze baked beans
1 kleine blik zwartebonen
90gr spekblokjes
1 ui
Halve geel paprika
7.5 eetlepel bbq saus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1/2 eetlepel stroop
3/4 eetlepel bbq rub
1 theelepel mosterd
3/4 eetlepel Worchester saus
Halve chorizo worst in blokjes, plakken mag ook.
Opmerking: ik heb een vrij zoet bbqsaus gebruikt, sommige mensen zouden de schotel een beetje aan de zoete kant vinden. Ik vond het mee vallen maar denk ik meld het wel.
Methode:
Spek blokjes en uien bakken minute of 8.
BBQ rub toevoegen en samen een minute bakken. Je zou de blokjes chorizo ook mee kunnen bakken , ik heb ze aparte even gebakken minute of 4-5.
Bonen toevoegen, rest van de ingrediënten toevoegen en mengen.
Chorizo toevoegen.
Kamado indirect op 120 graden.
Rookhout kersen heb ik gebruikt.
Ik heb de schotel in 2 aluminium bakjes verdeel, zonder deksel.
Ik heb ze wel 3 uur in de kamado gehad, heb af en toe gekeken en kleine beetje water door geroerd voor het geval dat de schotel uit zou drogen.
Laatst bewerkt door een moderator: