BasBQ
Beef en Steak

Bacon

 
 

Alflies

Stoker
Berichten
336
Vandaag een lekker stuk buikspek in het zout gezet, ligt nu lekker in de koeling voor een weekje.
3eee5152-0526-1ab4.jpg
 
je moet even geduld hebben, maar het is zo vreselijk lekker
 
Lekker bacon, wel even geduld hebben maar als hij klaar is wil je nooit meer anders.
 
Leuk project! Wat voor zout heb je gebruikt?
 
Lekker spekje.
Heb je alleen zout gebruikt of ook nog andere ingredieenten.
 
Ik heb van de slager colorozo zout gebruikt en kristalsuiker. Na een weekje wil ik het roken met 2 stukken appelhout.
 
Vandaag na een weekje het spek afgespoeld. Er zat aardig wat vocht in het zakje.
3eee5152-359d-888c.jpg


Na droog deppen gaat het spek weer terug in de koelkast. Ik wil hem hier laten liggen tot zondagochtend
3eee5152-3833-e411.jpg
 
Komt helemaal goed, wat voor rookhout ga je gebruiken?
 
Frits zei:
Komt helemaal goed, wat voor rookhout ga je gebruiken?

Ik ga 2 stukken appelhout gebruiken. Wat is eigenlijk het beste om hem op het rooster te leggen, met de zwoerd op het rooster of net andersom ?
 
Persoonlijk haal ik de zwoerd er gewoon af, ik heb namelijk nooit begrepen waarom je bacon met zwoerd moet roken en het vervolgens gewoon verwijderd.

De zwoerd houd een hoop rook tegen maar je rookt het toch voor de rooksmaak ;).
 
je hebt helemaal gelijk Frits,
zwoerd gooi je toch weg en daar zit dan net dat extra rooksmaakje aan.
bij mij hier in de slagerij rook ik alles zonder zwoerd.
 
Kunnen we helemaal niets meer met dat zwoerd ?
Lekker knapperig maken of zo ? (vond dat altijd een van de lekkerste delen van het speklapje (toen het er nog aan zat  :())
 
Spek ligt lekker op de Q, inderdaad uitgebakken zwoerd vond ik vroeger ook lekker.
3eee5152-58c3-7eef.jpg
 
Hij is klaar, afkoelen en vanavond proeven met boontjes
3eee5152-7a53-fe75.jpg


Heeft ongeveer 3 uurtjes geduurd op een temp van rond de 104 graden C
 
jij gaat smullen straks
 
Terug
Bovenaan Onderaan