- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's,
Wegens gebrek aan voorraad is er enkele weken gelden bacon in de supermarkt gekocht voor de pannenkoeken die we gingen bakken.
Dit is natuurlijk een hele dikke vette "not done" en krijg ik niet uitgelegd. Met het schaamrood op de kaken meteen een mooi stuk buikspek onder handen genomen.
Er is voor gekozen om op basis van het Zeeuws Spek-recept een rub te maken en daarin het buikspek 1,5-2 weken te laten "genieten".
Vervolgens is afgelopen weekend de buikspek op de wsm gegaan, in goedgezelschap van een ribje, en na ca 3 uurtjes was er weer een heerlijke voorraad bacon met een lekker smaakje.
Hieronder de pics incl het rub recept.
De rub
Spek in stukken gesneden, gerubt en vervolgens in de "lichte" vacuüm
Na 2 weken, met regelmatig omdraaien, in de koelkast is dit het resultaat.
Afgespoeld
Samen met het ribje klaar voor de wsm
Droog gedept en hup, op de wsm
En na een paar uurtjes: GOUD!!!!!!
Vervolgens even "testen" en in stukjes gesneden.
Jongens en meisjes, wat is de wereld toch een mooie plaats als je hiervan een hapje neemt. Wat een heerlijke smaak is dit zeg.
Laat die pannenkoeken maar komen. En de eieren. En de spaghetti. En..., En......
Anekdote:
Ik weet niet hoe zaterdag avond bij jullie het weer was, maar bij ons kwam er een onweersbuitje over. Het was toen al donker.
Na het buitje de donkere tuin ingestapt om de rib te gaan aflakken. Wat denk je?
Zoveel geregend tijdens dat buitje dat het gras totaal blank stond !!!!!
Slippers liepen instant vol, zeiknatte sokken
De rest van de sessie maar op blote voeten door de tuin gebanjerd en een handdoekje binnen gelegd.
Heerlijk, die herfst......
Maar het ribje en de bacon maakte alles goed.
Dank voor het kijken
Rick
Wegens gebrek aan voorraad is er enkele weken gelden bacon in de supermarkt gekocht voor de pannenkoeken die we gingen bakken.
Dit is natuurlijk een hele dikke vette "not done" en krijg ik niet uitgelegd. Met het schaamrood op de kaken meteen een mooi stuk buikspek onder handen genomen.
Er is voor gekozen om op basis van het Zeeuws Spek-recept een rub te maken en daarin het buikspek 1,5-2 weken te laten "genieten".
Vervolgens is afgelopen weekend de buikspek op de wsm gegaan, in goedgezelschap van een ribje, en na ca 3 uurtjes was er weer een heerlijke voorraad bacon met een lekker smaakje.
Hieronder de pics incl het rub recept.
De rub
Spek in stukken gesneden, gerubt en vervolgens in de "lichte" vacuüm
Na 2 weken, met regelmatig omdraaien, in de koelkast is dit het resultaat.
Afgespoeld
Samen met het ribje klaar voor de wsm
Droog gedept en hup, op de wsm
En na een paar uurtjes: GOUD!!!!!!
Vervolgens even "testen" en in stukjes gesneden.
Jongens en meisjes, wat is de wereld toch een mooie plaats als je hiervan een hapje neemt. Wat een heerlijke smaak is dit zeg.
Laat die pannenkoeken maar komen. En de eieren. En de spaghetti. En..., En......
Anekdote:
Ik weet niet hoe zaterdag avond bij jullie het weer was, maar bij ons kwam er een onweersbuitje over. Het was toen al donker.
Na het buitje de donkere tuin ingestapt om de rib te gaan aflakken. Wat denk je?
Zoveel geregend tijdens dat buitje dat het gras totaal blank stond !!!!!
Slippers liepen instant vol, zeiknatte sokken

De rest van de sessie maar op blote voeten door de tuin gebanjerd en een handdoekje binnen gelegd.
Heerlijk, die herfst......
Maar het ribje en de bacon maakte alles goed.
Dank voor het kijken
Rick