BasBQ
Beef en Steak

bacon en filetrollade

 
 
 

maroc

Gemarineerd
Berichten
1.546
vandaag was het weer zover, er moest weer bacon worden gemaakt. dus 1.5 kg spek een week in een vacu?mzak in de pekel en dagelijks keren. Vrijdag afspoelen en drogen in de koelkast. vervolgens op 110 graden met 5 blokjes hout roken tot een kerntemperatuur van 66 graden. tegelijk even oefenen voor de maandelijkse BBQ uitdaging van ons mooie genootschap en even een varkenslende insnijden. ondertussen wat rundergehakt op smaak brengen en dit over de 'plak' varkensvlees verdelen vervolgens weer oprollen en opbinden met slagerstouw tot een rollade en even bestrooien met mn eigen rub, dit naast de bacon leggen en na 2 uur even insmeren met sweet baby's ray sweet and spicey BBQ sauce. bij 66 graden kerntemperatuur van de smoker af en even laten rusten.














wat vonden we er van:
de rollade was heerlijk sappig, en dit is heerlijk op een broodje of met gebakken aardappeltjes

thnx for watching :D
 
Ziet er perfect uit , wat voor varkensvlees heb je gebruikt, snitzel?
 
Vind ik leuk!  ;)
 
dat gaat er hier ook zeker wel in
 
Prima resultaat weer!
 
Terug
Bovenaan Onderaan