- Berichten
- 1.554
Na het PP geneuzel van de week werd het tijd om de vriezers te ontdooien. Zo kwam ik nog (een bijna vergeten) 2 rijen Baby Back Ribs en ook nog 2 rijen Buik Spareribs tegen. Ik besloot de Baby Backs te maken volgens een voor mij nog niet eerder geprobeerd recept nl. het Classic Ribs recept van (wederom) Noskos.
Ik was wel een beetje ongeduldig en had geen zin om na een dag ontdooien weer een hele dag te moeten wachten tot de rub ingetrokken was. Dus ik heb de ochtend na het ontdooien de rub klaar gemaakt en de ribs er ruim mee ingesmeerd, waarna deze in de middag meteen op de OTP voor ongeveer 4 uur totaal in een ribrek geplaatst zijn om tot iets lekkers te komen.
Uiteraard ook het voorgeschreven mopje gebruikt, hoewel ik door een gebrek aan Jack Daniels deze met Jim Beam gemaakt heb.
Het glaze sausje heb ik wel volledig afwijkend gemaakt, volgens onderstaand recept met een aantal kant-en-klaar ingredi?nten:
* 1 cup Mississippi Original BBQ saus
* 2el Honing
* 2el Ketjap Manis
* 2el Vlammetjessaus
Dit goed gemengd en heel even laten koken. Vervolgens de ribs hiermee ingesmeerd en voor het laatste half uur terug op de Q.
Ik kan niet anders zeggen dat ze heerlijk waren, waarbij de vlammetjessaus voor een pittige bite hebben gezorgd die bij iedereen goed in de smaak viel. Zeker voor herhaling vatbaar
Ik was wel een beetje ongeduldig en had geen zin om na een dag ontdooien weer een hele dag te moeten wachten tot de rub ingetrokken was. Dus ik heb de ochtend na het ontdooien de rub klaar gemaakt en de ribs er ruim mee ingesmeerd, waarna deze in de middag meteen op de OTP voor ongeveer 4 uur totaal in een ribrek geplaatst zijn om tot iets lekkers te komen.

Uiteraard ook het voorgeschreven mopje gebruikt, hoewel ik door een gebrek aan Jack Daniels deze met Jim Beam gemaakt heb.
Het glaze sausje heb ik wel volledig afwijkend gemaakt, volgens onderstaand recept met een aantal kant-en-klaar ingredi?nten:
* 1 cup Mississippi Original BBQ saus
* 2el Honing
* 2el Ketjap Manis
* 2el Vlammetjessaus
Dit goed gemengd en heel even laten koken. Vervolgens de ribs hiermee ingesmeerd en voor het laatste half uur terug op de Q.
Ik kan niet anders zeggen dat ze heerlijk waren, waarbij de vlammetjessaus voor een pittige bite hebben gezorgd die bij iedereen goed in de smaak viel. Zeker voor herhaling vatbaar

