BasBQ
Beef en Steak

Babi Pangang van buikspek

Thunderflash

Stoker
Berichten
434
In de vriezer lag nog een stuk buikspek. Buikspek is te gebruiken in veel recepten en variaties. Aangezien wij nogal dol zijn van de Aziatische keuken, heb ik er babi pangang van gemaakt. Dit helemaal conform het recept van bbq-junkie.nl.
De temperatuur in de buikspek ging in het begin vlot omhoog richting de 65gr. De laatste 11 graden duurde anderhalf uur.
Na de buikspek afgegrild te hebben op een bedje van atjar tjampoer geserveerd. De babi pangang was perfect van smaak en bite. In combinatie met nasi was dit een heerlijke maaltijd. Iedereen aan tafel was dol enthousiast. “Dit was voor de dinsdagavond te luxe om zomaar door de weeks te eten”, aldus mijn vrouw. Mijn zoon wil niet anders meer, “pa van mij mag je iedere avond zo wel koken op de kamado”.

IMG_0091.jpeg


IMG_0092.jpeg


IMG_0684.jpeg


IMG_0687.jpeg


IMG_0688.jpeg


IMG_0689.jpeg
 
Lekker.
Stukje spek ook weer opgewerkt.

Tip
Probeer het recept van @Ewald eens.
 
Ziet er heerlijk uit en een stukje spek gaat er altijd wel in.

Verstuurd vanaf mijn SM-A536B met Tapatalk
 
Heerlijk! Hier ook liefhebbers van dit gerecht. En inderdaad zeker een keer die van @Ewald proberen. Dat is onze favoriet!
 
Dat ziet er prima uit, had graag een bordje mee gegeten.
 
Er ligt hier nog een stuk buikspek in de vriezer. Dank voor de tip.
 
Terug
Bovenaan Onderaan