- Berichten
- 3.148
Poah, wat was dit smullen.
Dit verhaal begon allemaal met een shout van @Rogier in de shoutbox. Gratis verzending bij van BEEKUM. Ik weet niet wat het is met die shop, maar het lijkt alsof ze alles goed doen qua kruiden etc. De positieve geluiden hier rondom, clean label potjes etc, etc.
Ik ging dus een kijkje nemen en stuitte op het 'babi pangang' pakket. De kruiden pot en saus voor een dealtje. Meegenomen (met nog genoeg andere dingen.... Je blijft klikken).
Ze kwamen er en ik stuurde naar m'n schoonvader;
En de datum werd vandaag. Vrijdag passen zij op onze kinderen, en eten we samen. Laatst ook al de sateetjes, deze keer dus babi pangang!
Ik ben zo vrij geweest de werkwijze van @Ewald te gebruiken van zijn recept op dit forum.
Sochtends het stuk buikspek van net geen 2 kilo in tweeën gesplitst. 1 kilo met suiker en nitrietzout terug in de koeling.. 1 kilo voor vandaag.
De vetkant ingesneden om de 5mm en daarna alle kanten voorzien van de rub. Zo in de koelkast gelegd.
Iets eerder gestopt met werken om de BGE aan te steken. 150 graden, indirect, vetkant naar beneden.
Ik begin de Egg steeds beter te kennen. Een keer instellen en ik zat mooi op de 150.
Toen de 70 graden kern temperatuur was bereikt, heb ik de buikspek omgedraaid (VETKANT naar boven) en alle schuiven open, op naar de 230 graden. Dat lukte snel genoeg begrijpt u wel.
En nu hier, kom ik erachter dat ik alleen een filmpje gemaakt heb en geen foto.
Dus we proberen weer een gifje;
En zo snel mogelijk in de alu folie en mee naar binnen. De bami was klaar, de saus kort opgewarmd, het vlees gesneden.
Op het bord, met die mooie saus.
Scheppie bami erbij
En zo was het muis stil. Schoonvader keek me alleen maar zo aan:


Het was een feest.
Bedankt voor het lezen, Ewald bedankt voor het recept (ookal heb ik alleen de werkwijze gebruikt).
Dit verhaal begon allemaal met een shout van @Rogier in de shoutbox. Gratis verzending bij van BEEKUM. Ik weet niet wat het is met die shop, maar het lijkt alsof ze alles goed doen qua kruiden etc. De positieve geluiden hier rondom, clean label potjes etc, etc.
Ik ging dus een kijkje nemen en stuitte op het 'babi pangang' pakket. De kruiden pot en saus voor een dealtje. Meegenomen (met nog genoeg andere dingen.... Je blijft klikken).
Ze kwamen er en ik stuurde naar m'n schoonvader;
En de datum werd vandaag. Vrijdag passen zij op onze kinderen, en eten we samen. Laatst ook al de sateetjes, deze keer dus babi pangang!
Ik ben zo vrij geweest de werkwijze van @Ewald te gebruiken van zijn recept op dit forum.
Sochtends het stuk buikspek van net geen 2 kilo in tweeën gesplitst. 1 kilo met suiker en nitrietzout terug in de koeling.. 1 kilo voor vandaag.
De vetkant ingesneden om de 5mm en daarna alle kanten voorzien van de rub. Zo in de koelkast gelegd.
Iets eerder gestopt met werken om de BGE aan te steken. 150 graden, indirect, vetkant naar beneden.
Ik begin de Egg steeds beter te kennen. Een keer instellen en ik zat mooi op de 150.
Toen de 70 graden kern temperatuur was bereikt, heb ik de buikspek omgedraaid (VETKANT naar boven) en alle schuiven open, op naar de 230 graden. Dat lukte snel genoeg begrijpt u wel.
En nu hier, kom ik erachter dat ik alleen een filmpje gemaakt heb en geen foto.
Dus we proberen weer een gifje;
En zo snel mogelijk in de alu folie en mee naar binnen. De bami was klaar, de saus kort opgewarmd, het vlees gesneden.
Op het bord, met die mooie saus.
Scheppie bami erbij
En zo was het muis stil. Schoonvader keek me alleen maar zo aan:



Het was een feest.
Bedankt voor het lezen, Ewald bedankt voor het recept (ookal heb ik alleen de werkwijze gebruikt).