- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-Vrienden!
Dit weekend stond voor mij in het teken van de lekkerste Aziatische Lekkernij die ik de afgelopen jaren heb ontdekt: Banh Mi. Ik heb dat al een paar keer gemaakt, maar zo lekker sexy als in sommige Youtube filmpjes was me dat nog nooit gelukt. Dus daar wilde ik mijn best voor gaan doen!
Het voorwerk was erg leuk. Ik denk dat ik een paar uurtjes Youtube heb gekeken om de mooiste en lekkerste combo's te vinden, het kan met kippendij, het kan met beef, het kan met buikspek... en dat leek me dus gewoon de winnaar. Buikspek. Langzaam gegaard met zo'n heerlijke krokante zwoerd. Mooie frisse sides en dat dan allemaal in een lekker luchtig broodje stoppen zodat het contrast met het knappertje van de varkenshuid mooi uit zou komen.
Dus op naar de vleesjuwelier voor het mooiste spul!
Een dag van tevoren lekker ruim zouten en mooie pepermix erop aanbrengen:
Daarna terug in vacuum en lekker in de koelkast inwerken:
Het was mooi zacht weer, ik besloot dat te vieren met een bier:
De volgende ochtend lekker aan de slag met de sides... ik had voor kerst een mooi nieuw speeltje gekregen:
En als je je soms afvraagt waarom ik die nooit eerder zelf aangeschaft had?
Gewoon omdat ik een schijterd ben... maar het moet gezegd:
Je krijgt er een echt mooi resultaat van!
Lekker pickeltje maken voor de rettich en wortel:
Bij mijn favoriete bierwinkel hadden ze weer iets waar ik me door liet verleiden:
Een hele lekkere dikke Imperial IPA... die was zalig!
De volgende dag was het match-day. Ik zou het spek lekker langzaam gaan garen bij 150°C indirect.
Dat ging zeer voorspoedig, mede dankzij het alu-bootje:
Langzaam aan kon ik alle laatste spulletjes op de foto zetten voordat ik de boel ging assembleren:
Na 2,5 uur bij 150°C mocht het laatste half uurtje de fik erin richting 260°C voor een mooie crackling op het spek:
Man, man, wat was dat goed gelukt zeg!
Sappig spek met een heerlijk krokant korstje... dikke vette foodporn!
Toen alles bij elkaar brengen en aftoppen met een mooie zelfgemaakte sweet chili saus!
Toe maar schatje, lekker hoor!
Echt een zalige lunch zo!
Liefs
Dit weekend stond voor mij in het teken van de lekkerste Aziatische Lekkernij die ik de afgelopen jaren heb ontdekt: Banh Mi. Ik heb dat al een paar keer gemaakt, maar zo lekker sexy als in sommige Youtube filmpjes was me dat nog nooit gelukt. Dus daar wilde ik mijn best voor gaan doen!
Het voorwerk was erg leuk. Ik denk dat ik een paar uurtjes Youtube heb gekeken om de mooiste en lekkerste combo's te vinden, het kan met kippendij, het kan met beef, het kan met buikspek... en dat leek me dus gewoon de winnaar. Buikspek. Langzaam gegaard met zo'n heerlijke krokante zwoerd. Mooie frisse sides en dat dan allemaal in een lekker luchtig broodje stoppen zodat het contrast met het knappertje van de varkenshuid mooi uit zou komen.
Dus op naar de vleesjuwelier voor het mooiste spul!
Een dag van tevoren lekker ruim zouten en mooie pepermix erop aanbrengen:
Daarna terug in vacuum en lekker in de koelkast inwerken:
Het was mooi zacht weer, ik besloot dat te vieren met een bier:
De volgende ochtend lekker aan de slag met de sides... ik had voor kerst een mooi nieuw speeltje gekregen:
En als je je soms afvraagt waarom ik die nooit eerder zelf aangeschaft had?
Gewoon omdat ik een schijterd ben... maar het moet gezegd:
Je krijgt er een echt mooi resultaat van!
Lekker pickeltje maken voor de rettich en wortel:
Bij mijn favoriete bierwinkel hadden ze weer iets waar ik me door liet verleiden:
Een hele lekkere dikke Imperial IPA... die was zalig!
De volgende dag was het match-day. Ik zou het spek lekker langzaam gaan garen bij 150°C indirect.
Dat ging zeer voorspoedig, mede dankzij het alu-bootje:
Langzaam aan kon ik alle laatste spulletjes op de foto zetten voordat ik de boel ging assembleren:
Na 2,5 uur bij 150°C mocht het laatste half uurtje de fik erin richting 260°C voor een mooie crackling op het spek:
Man, man, wat was dat goed gelukt zeg!
Sappig spek met een heerlijk krokant korstje... dikke vette foodporn!
Toen alles bij elkaar brengen en aftoppen met een mooie zelfgemaakte sweet chili saus!
Toe maar schatje, lekker hoor!
Echt een zalige lunch zo!
Liefs