BasBQ
Beef en Steak

Aziatische kip op een broodje.

 
 

Erik B71

Kooltjesharker
Berichten
244
Ik had nog wat kippendijen in de diepvries liggen welke van een bbq waren overgebleven. Door werk en andere verplichtingen was het weer ff geleden dat de bbq had aangestaan. Vandaag wel ff bij moeders op visite dus het moest wel hot and Fast.

Voor we weggingen de kippen dijen in een marinade van
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • sap Van een limoen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sesam olie
  • 1 theelepel Garam Masala
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels gember
  • 1 theelepel cayene peper
hier heeft het zo’n 5 uur in gelegen. Voordat de kip er bij ging een beetje apart gehouden om kip in te lakken.

Eenmaal thuis de bbq aangestoken tot 200 graden. De kippendijen direct Keihard aangebraden. Daarna indirect door laten garen tot ongeveer 85 graden intern. Nog wat ingelakt met de marinade welke ik apart had gehouden.
We hadden nu kleine chiabatta’s . Eigenlijk zou het beter met een stoombroodje te eten zijn. Hij smaakte er niet minder om.

Ik moest in het donker bbq-en en het licht was niet optimaal. Ik zag dus te laat dat de foto’s van de Q niet scherp zijn. Excuses.

28D14922-7BE0-44CE-AF3C-CA4B7BB6DEC7.jpeg


8DDBF04D-23F7-4C46-B63B-46887BA86FAE.jpeg


98EE18A5-4109-4874-9D3E-EB04991E4FC4.jpeg


40A827E9-8405-464A-A618-E0C3899ABB31.jpeg


27A32F8A-DAB2-4025-A851-79DBDD536E65.jpeg
 
Ziet er lekker uit, moet goed gesmaakt hebben! En de foto’s zijn scherp genoeg om er honger van te krijgen hoor 😁
 
Dat is een heel lekker broodje zo. 😋
 
Dat lust ik ook wel zo een heerlijk broodje kip 🤤
 
Ik heb ook nog kippendij liggen. Je brengt me op een idee.
 
Weer lekker effe wat tijd gehad, zien er goed uit
 
lekkere grillmarks hoor, potverdikkeme
 
Mooie bereiding. Waarom jas je ze zo hard omhoog ? Suikers gaan verbranden.
Beter een lekkere hap, dan een scherpe foto. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Terug
Bovenaan Onderaan