BasBQ
Beef en Steak

ARAG's versie van Bobby Flay's Cedar Planked Salmon

 

A.R.A.G.

Tondelzoeker
Berichten
14
Hier mijn versie:

11813391_10153514733574592_5865821289677101096_n.jpg


Ik ben vertrokken van Noskos zijn recept (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=75http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=75.0.0) maar heb er wel enkele twists aan gegeven.
- Vooreerst heb ik mijn zalmfilet eerst een kwartier onder grof zout gelegd, een trukje die ik in de koksles geleerd heb en die de vis harder maakt van structuur
- Voor de glaze heb ik natuurlijk echte Gentse Tierentyn mosterd gebruikt (de beste in de wereld), en heb ik er naast de bruine candysuiker en de pezo, ook gesnipperde dille en de zeste van limoen aan toegevoegd.
- Zoals op de foto te zien haalde mijn Weber een constante temperatuur van 220?C. Het resultaat van mijn zalm was niet zo prachtig gebladerd als bij zijn eerste foto, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik hem maar een goede 11 minuten erin gelegd heb. Ik hou niet van zalm die vanbinnen gaar is, voor mij is die perfect als die in het midden net niet meer rauw is.
- Ik serveerde de zalm met little gem-sla die ik half door snee, insmeerde met zelfgemaakte lookolie en dan 3 minuten op de grill legde en met zelfgemaakte tzaziki waar ik opnieuw verse dille aan toegevoegd heb.

Het was overheerlijk, bedankt Noskos voor het recept  B-)
 
Ziet er goed uit. Zet ik op mijn todo - lijst
 
Terug
Bovenaan Onderaan