BasBQ
Beef en Steak

Apple brined turkey 2e kerstdag

 

Erki

Kooltjesharker
Berichten
120
Op de valreep kwam mijn nieuwe spit binnen en dat heb ik op tweede kerstdag meteen gebruikt voor apple brined turkey van 2,8 kg. Wat een feest! Het vlees was zoals het moet zijn: smaakvol en sappig. Ik was aanvankelijk vergeten om de poten bij elkaar te binden en dat resulteerde in een iets te donkere poot dus dat moet ik de volgende keer vanaf het begin anders aanpakken. Is slagerstouw hittebestending? Of moet ik daar iets anders voor hebben?

IMG_2779.jpg


IMG_2783.jpg


IMG_2785.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er lekker uit 😉
Slagerstouw kan veel warmte verdragen daar is het voor gemaakt daar is het voor gemaakt.


hier heb ik het gebruikt voor het binden van een stuk gildespek gerookt op 180 gr.C
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Erki
Zo lang je slagerstouw direct tegen het vlees aan zit, wordt het niet heter dan 100gr. en blijft het goed. Als je touw los hangt zal het wel verbranden.
 
Dat kippie is mooi gekleurd aan de nieuwe aanwinst
 
  • Leuk
Waarderingen: Erki
Die kalkoen ziet er verdraaid 😁lekker uit .
Mooi ding zo'n spit
 
  • Leuk
Waarderingen: Erki
Die ziet er heerlijk uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: Erki
Lekker kalkoen van het spit!!
 
  • Leuk
Waarderingen: Erki
Terug
Bovenaan Onderaan