- Berichten
- 1.085
We kregen gisteren wat visite over de vloer. Ik maak eigenlijk zelden zoetigheid/desserts op de barbecue. Maar na het zien van het draadje van @Barbeknoei had ik besloten om ook eens wat anders aan het spit te hangen.
Ik heb hetzelfde recept aangehouden, maar wel terug geschaald qua hoeveelheid. Ik heb ongeveer de helft van de ingrediënten aangehouden voor de glaze. Verder heb ik de zelfgemaakte karamel achterwege gelaten en vervangen door een kant-en-klare karamelsaus.
De avond van tevoren even alle ingrediënten van de glaze 5 minuutjes gekookt, laten afkoelen en vervolgens afgedekt in de koelkast gezet.
De volgende dag de Q voorbereid op een temperatuur van ergens tussen de 130 en 180°C en de ananas aan het spit gehangen.
Ik heb sinds kort een Meater+ die ik nog niet had gebruikt. De kerntemperatuur doet er natuurlijk niet toe, maar ik vond het een uitgelezen moment om deze gelijk even te testen voor de koepel temperatuur. Die heb ik voor het grootste gedeelte van de run rond de 150°C gehouden. Ik wilde geen risico lopen van verbrande suikers.
Vervolgens om de 20 minuten insmeren met de glaze.
Ondertussen waren de briketten ook wel redelijk aan het opbranden. Ik had wat oude briketten onder de hete gelegd maar dat was niet voldoende. Ik heb nog wat houtskool toegevoegd voor het laatste uur.
De uiteindelijke plakken.
Geserveerd met vanille ijs met wat kaneelpoeder er over, oreo crumble en karamel saus. Wil je het gebruiksvriendelijk serveren, snij dan nog even de kern uit de ananas. Ik was daar te lui voor en wilde aanvallen.
Conclusie: ik vond het verassend lekker. Zelfs de 'warme ananas haters' onder het gezelschap vonden het heerlijk. Leuk om een keer te maken voor erbij. Maar met 4 uur aan het spit en om de 20 minuten glazen best veel werk. Dit maak je dus het beste als je een lege planning hebt op een zonnige dag.
Al met al ga ik het zeker nog eens maken.
@Barbeknoei, bedankt voor de inspiratie/tip en alle anderen bedankt voor het mee genieten.
Ik heb hetzelfde recept aangehouden, maar wel terug geschaald qua hoeveelheid. Ik heb ongeveer de helft van de ingrediënten aangehouden voor de glaze. Verder heb ik de zelfgemaakte karamel achterwege gelaten en vervangen door een kant-en-klare karamelsaus.
De avond van tevoren even alle ingrediënten van de glaze 5 minuutjes gekookt, laten afkoelen en vervolgens afgedekt in de koelkast gezet.
De volgende dag de Q voorbereid op een temperatuur van ergens tussen de 130 en 180°C en de ananas aan het spit gehangen.
Ik heb sinds kort een Meater+ die ik nog niet had gebruikt. De kerntemperatuur doet er natuurlijk niet toe, maar ik vond het een uitgelezen moment om deze gelijk even te testen voor de koepel temperatuur. Die heb ik voor het grootste gedeelte van de run rond de 150°C gehouden. Ik wilde geen risico lopen van verbrande suikers.
Vervolgens om de 20 minuten insmeren met de glaze.
Ondertussen waren de briketten ook wel redelijk aan het opbranden. Ik had wat oude briketten onder de hete gelegd maar dat was niet voldoende. Ik heb nog wat houtskool toegevoegd voor het laatste uur.
De uiteindelijke plakken.
Geserveerd met vanille ijs met wat kaneelpoeder er over, oreo crumble en karamel saus. Wil je het gebruiksvriendelijk serveren, snij dan nog even de kern uit de ananas. Ik was daar te lui voor en wilde aanvallen.
Conclusie: ik vond het verassend lekker. Zelfs de 'warme ananas haters' onder het gezelschap vonden het heerlijk. Leuk om een keer te maken voor erbij. Maar met 4 uur aan het spit en om de 20 minuten glazen best veel werk. Dit maak je dus het beste als je een lege planning hebt op een zonnige dag.
Al met al ga ik het zeker nog eens maken.
@Barbeknoei, bedankt voor de inspiratie/tip en alle anderen bedankt voor het mee genieten.