Vandaag een ananas gevuld met kip gemaakt het recept kwam ik tegen op facebook

Wat hebben we nodig 1ananas 250gr Kip in stroken gesneden

doe 1tl paprikapoeder 1tl cayenepeper 1tl zout en een tl plantaardige olie bij de kip en meng dit goed door elkaar,

snij de schil van de ananas en verwijder het midden uit de ananas.

Bestrooi de ananas rond om met paprika poeder.

Doe de kip in de ananas.

Omwikkel de ananas nu met katenspek en zet dit vast met cocktailprikkers.

Smeer het spek nu in met een BBQ-saus(ik gebruik Black Jack Smokey saus)

Plaats het boven en onderstuk van de ananas weer terug zet deze ook weer vast met lange sateprikkers.

Maak de BBQ klaar voor indirect bbq-en ,de temperatuur heb ik rond 200 Graden gehouden.
Na 5 kwartier heb ik hem er weer afgehaald.

Alle prikkers en de boven en onderkant weer weg gehaald

geserveerd met nasi de nasi vrij neutraal gehouden de smaken komen vel van de ananas en de kip.

bedankt voor het kijken.

Wat hebben we nodig 1ananas 250gr Kip in stroken gesneden

doe 1tl paprikapoeder 1tl cayenepeper 1tl zout en een tl plantaardige olie bij de kip en meng dit goed door elkaar,

snij de schil van de ananas en verwijder het midden uit de ananas.

Bestrooi de ananas rond om met paprika poeder.

Doe de kip in de ananas.

Omwikkel de ananas nu met katenspek en zet dit vast met cocktailprikkers.

Smeer het spek nu in met een BBQ-saus(ik gebruik Black Jack Smokey saus)

Plaats het boven en onderstuk van de ananas weer terug zet deze ook weer vast met lange sateprikkers.

Maak de BBQ klaar voor indirect bbq-en ,de temperatuur heb ik rond 200 Graden gehouden.

Na 5 kwartier heb ik hem er weer afgehaald.

Alle prikkers en de boven en onderkant weer weg gehaald

geserveerd met nasi de nasi vrij neutraal gehouden de smaken komen vel van de ananas en de kip.

bedankt voor het kijken.