- Berichten
- 548
Vandaag nog eens tijd gemaakt voor een low&slow sessie. 2 stuks spieringgebraad van ongeveer 2,5kg de avond voordien voorbereid. Eén traditioneel geïnjecteerd en ingerubd, de andere ingesmeerd met gochujang. Beide ongeveer volgens de methodes beschreven op Noskos' blog.
De Amerikaanse versie was voor de diepvries, de Koreaanse ook voor ons avondmaal.
Wel wat later moeten eten dan voorzien, want hebben bijna 11u op de bbq gelegen. Vorige sessie was 9u voldoende. Geen idee van oorzaak. Enige wat ik anders heb gedaan is dat ik vorige keer in aluminium ingepakt heb na 7u, nu al na 6u. En nu lagen er 2 stukken vlees op ipv 1, maar dat heeft ook geen invloed, denk ik.
Deze keer gebruik gemaakt van alu bakjes. (Dank u voor de tip, forum!) Echt wel handig om het kookvocht op te vangen.
Voor de Koreaanse burgers ook de recepten van Noskos gevolgd voor de Koreaanse bbq saus en de Alabama white sauce. De kimchi mayo heb ik niet gemaakt, heb gewoon beetje kimchi gebruikt.
Conclusie: wij zijn er hier thuis niet echt zot van, is dus geen blijvertje voor ons. Ik vond het varkensvlees wat flets smaken (buiten het pikante), het miste wat (kruiding?). Ik proefde ook niet echt een bbq-smaak. (Rooksmaak gemaskeerd door de gochujang?)
Op zich zeker niet slecht. Ik zal zeker nog genieten van de porties uit de diepvries.
Mijn vrouw zei dat ze deze pulled pork (de Koreaanse) droger vond dan de pulled pork van vorige sessie. Ik had niet gezegd dat deze niet geïnjecteerd was. (Kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben, zoals minder vet stuk vlees bijvoorbeeld...)
De Amerikaanse versie was voor de diepvries, de Koreaanse ook voor ons avondmaal.
Wel wat later moeten eten dan voorzien, want hebben bijna 11u op de bbq gelegen. Vorige sessie was 9u voldoende. Geen idee van oorzaak. Enige wat ik anders heb gedaan is dat ik vorige keer in aluminium ingepakt heb na 7u, nu al na 6u. En nu lagen er 2 stukken vlees op ipv 1, maar dat heeft ook geen invloed, denk ik.
Deze keer gebruik gemaakt van alu bakjes. (Dank u voor de tip, forum!) Echt wel handig om het kookvocht op te vangen.
Voor de Koreaanse burgers ook de recepten van Noskos gevolgd voor de Koreaanse bbq saus en de Alabama white sauce. De kimchi mayo heb ik niet gemaakt, heb gewoon beetje kimchi gebruikt.
Conclusie: wij zijn er hier thuis niet echt zot van, is dus geen blijvertje voor ons. Ik vond het varkensvlees wat flets smaken (buiten het pikante), het miste wat (kruiding?). Ik proefde ook niet echt een bbq-smaak. (Rooksmaak gemaskeerd door de gochujang?)
Op zich zeker niet slecht. Ik zal zeker nog genieten van de porties uit de diepvries.
Mijn vrouw zei dat ze deze pulled pork (de Koreaanse) droger vond dan de pulled pork van vorige sessie. Ik had niet gezegd dat deze niet geïnjecteerd was. (Kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben, zoals minder vet stuk vlees bijvoorbeeld...)









