- Berichten
- 5.222
Het idee voor de fotowedstrijd heb ik al vanaf het begin in mijn hoofd hangen, helaas ontbrak het aan tijd.
Vandaag eindelijk iets kunnen maken.
De boodschappen;
Eerst voor de pancakes de droge ingrediënten gemengd.
Bloem, backing soda, bakpoeder, suiker en zout.
Hierna het eigeel en wit gescheiden en het wit opgeklopt.
Hierna de karnemelk erbij en nogmaals doorgeroerd.
Toen het eigeel met suiker losgeklopt en hierbij een eetlepel gesmolten roomboter bij gedaan.
En hierna alles bij elkaar gedaan.
(Eerst eiwit en eigeel)
Na een behoorlijk handgemeen van een minuut of 5 heb ik gewonnen en gaf het beslag zich gewonnen.
Dit mocht nu 10 minuutjes rusten.
Ondertussen heb ik 2 skillets in de kamado opgewarmd en ben ik na 10 min pannenkoeken gaan bakken.
Nadat ik hier een hele berg van had gemaakt heb ik het kersensap met 50 gram suiker opgewarmd.
Toen het suiker gesmolten was mochten de kersen zelf erbij.
En niet veel later de rest van het rood fruit.
Toen de allemaal lekker warm was en het vocht een beetje ingedikt was heb ik alles flink afgeblust met een goede scheut rum.
Hierna was het tijd om alles op een bordje te leggen en te gaan smullen.
Bedankt @SandyMan voor het onderwerp!
En bedankt voor het lezen.
Vandaag eindelijk iets kunnen maken.
De boodschappen;
Eerst voor de pancakes de droge ingrediënten gemengd.
Bloem, backing soda, bakpoeder, suiker en zout.
Hierna het eigeel en wit gescheiden en het wit opgeklopt.
Hierna de karnemelk erbij en nogmaals doorgeroerd.
Toen het eigeel met suiker losgeklopt en hierbij een eetlepel gesmolten roomboter bij gedaan.
En hierna alles bij elkaar gedaan.
(Eerst eiwit en eigeel)
Na een behoorlijk handgemeen van een minuut of 5 heb ik gewonnen en gaf het beslag zich gewonnen.
Dit mocht nu 10 minuutjes rusten.
Ondertussen heb ik 2 skillets in de kamado opgewarmd en ben ik na 10 min pannenkoeken gaan bakken.
Nadat ik hier een hele berg van had gemaakt heb ik het kersensap met 50 gram suiker opgewarmd.
Toen het suiker gesmolten was mochten de kersen zelf erbij.
En niet veel later de rest van het rood fruit.
Toen de allemaal lekker warm was en het vocht een beetje ingedikt was heb ik alles flink afgeblust met een goede scheut rum.
Hierna was het tijd om alles op een bordje te leggen en te gaan smullen.
Bedankt @SandyMan voor het onderwerp!
En bedankt voor het lezen.