BasBQ
Beef en Steak

AGV-tje van de BBQ

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.730
Gisteren alleen thuis met Jongste. Heeft een voorkeur voor Aardappelen , Groente Vlees. Dus het werd een "AGV-tje"

Toevallig bij de Makro in de buurt en daar een Flank Steak gekocht.
IMG_20220611_153545.jpg

Na uitpakken bleken dit 2 stukken te zijn. Dit kwam mooi uit. Eén stuk gevacumeerd en de vriezer in.
Het andere stuk met Peper en zout voorbereid de koeling in.
IMG_20220611_153351.jpg


Daarbij " Zeer Vrij naar Noskos" een kruidenboter gemaakt wat er was:
  • Gezoute roomboter.
  • Verse Bieslook.
  • Verse Peterselie.
  • Verse Knoflook.
Hoeveelheden op gevoel gemengd en een worstje van gedraaid om terug te koelen.
IMG_20220611_153357.jpg


BBQ voorbereid op 160 graden indirect om de aardappels te poffen op het rooster.
Aardappels ingesmeerd met olie en grof gemalen zeezout.
IMG_20220611_180543.jpg


Tussendoor de koelkast opgeruimd en kwam een eenzame punt paprika , 2 plakjes ontbijtspek en 2 plakjes Supermarkt Cheddar tegen.
E.e.a. op elkaar gelegd en met de aardappels op het rooster. Geen foto`s van op de bbq dus niet gebeurt.

Toen de aardappels klaar waren de schuiven open en de gietijzeren plaat erop voor de steak.


IMG_20220611_181519.jpg


Tot ca 48 graden. kerntemperatuur. (Mijn thermometer is een niet al te snelle Alibaba pen).
en na 5 minuten rusten was dit het resultaat:
IMG_20220611_183150.jpg
IMG_20220611_183340.jpg


Verbeterpunten genoeg.
  • De steak had wat roder mogen zijn.
  • Volgende keer wat knoflook mee poffen voor de kruidenboter en deze dus eerder maken.
Al met al hebben we heerlijk gegeten.

IMG_20220611_181729.jpg
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.644
Begrijp best dat hij van de AGV is. Kruiden boter kan je goed van te voren maken en invriezen. Zo heb je altijd een voorraad liggen.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.730
Begrijp best dat van de AGV is. Kruiden boter kan je goed van te voren maken en invriezen. Zo heb je altijd een voorraad liggen.
Voor uit denken op dit punt moet er bij mij nog even inkomen.....
Hier is nog een "efficiency" slag te maken.
 

Serena

Sprokkelaar
 
Berichten
46
Ziet er prima uit!!! Vind het altijd leuk om de gehele maaltijd op de q te bereiden…
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.075
Prima avg-tje zo!

Zo te zien was de steak wel wat verder dan 48graden.
 

Dennis H

Stoker
 
 
 
Berichten
342
5 minuten rust bij 48 graden betekent dat ie nog doorgaart en een paar graden hoger eindigt.
Dat is een stukje timing dat met ervaring steeds beter gaat.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.730
Prima avg-tje zo!

Zo te zien was de steak wel wat verder dan 48graden.
Klopt. Ik denk dat ik toe ben aan een nieuwe thermometer of beter rekening moet houden met de vertraging.
Hij was nog botermals maar dit is zeker een aandachtspunt.
 
Bovenaan Onderaan