BasBQ
Beef en Steak

Affligem can chicken!

 

Nutterd

Tondelzoeker
Berichten
13
Ik heb het een tijd flink druk gehad en de Q weinig aan gehad (en ik heb hem pas net! )

Toch kom ik natuurlijk wel ff mijn kippetje ophalen want vandaag had ik wat tijd over!

B35A6FAF-71BC-4C70-82D9-213A7CCB5DB2.jpeg


Vanmiddag de kruiden op de maiskip geplakt (noskos the chicken)

78378DB7-3580-4445-9D7B-3CA0A21405AA.jpeg


De Q lekker op temp laten komen (160 graden)

6E0B8B3C-1DE9-4A30-8A24-C63459245B3A.jpeg


Halverwege had ik in de gaten dat het vel niet knapperig ging worden dus temp op laten lopen naar 175 graden.

22FB9117-BBFF-410C-B7D8-0A41616C5CB1.jpeg


Begon er goed uit te zien en toen de temperatuur intern goed was (74 graden) de kip in alu folie 15 min laten rusten...

Eindresultaat was prima maar het vel was niet knapperig helaas

D71729A8-F83C-4680-B009-CA9812CCE2D1.jpeg


Ga het zeker nog een keer maken maar dan met een hogere temperatuur!
 
Vel krijg je zo ook niet knapperig. Daar zijn weer andere trucjes voor . Maar smaakt er niet minder om .
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Ze ligt er fijn bij zo!

Gefeliciteerd met je 🐔
 
Gefeliciteerd met je tokkie! :)
 
Tell me the secret!
Wist dat ie kwam 😁.
Meerdere varianten op YouTube te vinden . Het probleem zit dat het vel te vochtig en vet schijnt te zijn . Om hem op deze manier of spit knapperig te krijgen. Het geheim 😉 schijnt dat je het vel moet zien uit te drogen .
Zelf nog geen van deze trucjes uit geprobeerd.
Wel al ondervonden dat het zo geen echt knapperig vel krijg. Vind het zelf niet zo'n probleem.
Maar wil er wel een paar proberen om te zien of het lukt om een echt knapperig velletje te krijgen .
Zal het dan zeker posten. 😄
 
Terug
Bovenaan Onderaan