Hallo,
Er werd vriendelijk verzocht me even voor te stellen dus dit met veel plezier.
Een Belg op het NL BBQ forum wegens gebrek aan kwaliteit in BE
Ben op zoek om mij echt wel te gaan verdiepen in de kunst van BBQ.
Meer bepaald Amerikaanse stijl.
Tot vorige week een een Barbecook in het bezit waar ik al met al wel tevreden van was voor de klassieke worstjes vlees en patatjes. Snel en heet...
Liep zeer snel tegen de beperkingen van de Barbecook aan, en vermist ik toch wel van mezelf vind dat ik heel goed kan koken en BBQ een beetje van een hobby aan het worden is dan maar snel de geldbeugel opengetrokken.
Sinds deze week in het bezit van een Weber Master Touch GBS systeem. 57cm.
Hiermee zal ik toch het niveau heel snel omhoog kunnen trekken.
Een paar van mijn BBQ pareltjes op de barbecook (een succes gezien je echt wel niets kan regelen op die schoorsteen :-d )
Jerk Chicken met zelfgemaakte Jerk saus incl de habaneros, allspice, etc...
(wel even laag voorgegaard in de oven op 120gr)
Een klassieker welke ik graag heb is Dunne Lende.
Deze gaar ik nog rauw op 50graden in de oven voor een goed uur waar het vet mooi zacht wordt, daarna korsten op de bbq en mooi laten rusten. Dit was een tip van een bekende 3 sterrenchef in BE en is echt wonderlijk simpel om zo het perfecte stuk vlees te bakken.
Maar als ik hier alles begin te lezen, bekijken, enz. Dan merk ik dat er nog veel werk aan de winkel is qua evolutie maar ook qua basis grondstoffen.
Dus veel lezen, lezen en nog eens lezen.
Tot de volgende update!
Er werd vriendelijk verzocht me even voor te stellen dus dit met veel plezier.
Een Belg op het NL BBQ forum wegens gebrek aan kwaliteit in BE

Ben op zoek om mij echt wel te gaan verdiepen in de kunst van BBQ.
Meer bepaald Amerikaanse stijl.
Tot vorige week een een Barbecook in het bezit waar ik al met al wel tevreden van was voor de klassieke worstjes vlees en patatjes. Snel en heet...
Liep zeer snel tegen de beperkingen van de Barbecook aan, en vermist ik toch wel van mezelf vind dat ik heel goed kan koken en BBQ een beetje van een hobby aan het worden is dan maar snel de geldbeugel opengetrokken.
Sinds deze week in het bezit van een Weber Master Touch GBS systeem. 57cm.
Hiermee zal ik toch het niveau heel snel omhoog kunnen trekken.
Een paar van mijn BBQ pareltjes op de barbecook (een succes gezien je echt wel niets kan regelen op die schoorsteen :-d )
Jerk Chicken met zelfgemaakte Jerk saus incl de habaneros, allspice, etc...
(wel even laag voorgegaard in de oven op 120gr)
Een klassieker welke ik graag heb is Dunne Lende.
Deze gaar ik nog rauw op 50graden in de oven voor een goed uur waar het vet mooi zacht wordt, daarna korsten op de bbq en mooi laten rusten. Dit was een tip van een bekende 3 sterrenchef in BE en is echt wonderlijk simpel om zo het perfecte stuk vlees te bakken.
Maar als ik hier alles begin te lezen, bekijken, enz. Dan merk ik dat er nog veel werk aan de winkel is qua evolutie maar ook qua basis grondstoffen.
Dus veel lezen, lezen en nog eens lezen.
Tot de volgende update!