Ik heb jullie advies nodig over L&S bereiden van hele dunne buik spareribs. Ik heb bij ??n van de bekende online vlees-verkopers een doos buik spareribs besteld, die werden geadverteerd als 'Meer rib, meer vlees en iets steviger'. Nu klopt dat 'meer rib' en 'iets steviger', maar dat 'meer vlees' absoluut niet. Als ik de St'Louis cut toepas, blijft er veel bot en daartussen een heel dun laagje vlees over.
Voor de kijkers thuis een foto:
Wellicht niet helemaal goed te zien, maar de rubben zijn ongeveer duimbreed en dik, het vlees op de botten is verwaarloosbaar. Volgens de online-verkoper is dit de manier waarop zij het snijden.
Ik heb er vandaag eentje op de klassieke 3-2-1 gedaan, om te kijken of het wat werd (vnl. omdat het vlees 'stugger zou zijn, en dus meer tijd nodig had). Nu was de smaak goed, de bite zeer aanwezig (lees je moest moeite doen om het eraf te kluiven) en gort droog.
Wat is jullie advies/ervaring qua tijd? moet ik naar bijv. 1,5-1-0,5, of juist de ingepakte tijd langer maken?
Alle hulp is welkom, zaterdag moet er een aantal kilo doorheen.....
Voor de kijkers thuis een foto:

Wellicht niet helemaal goed te zien, maar de rubben zijn ongeveer duimbreed en dik, het vlees op de botten is verwaarloosbaar. Volgens de online-verkoper is dit de manier waarop zij het snijden.
Ik heb er vandaag eentje op de klassieke 3-2-1 gedaan, om te kijken of het wat werd (vnl. omdat het vlees 'stugger zou zijn, en dus meer tijd nodig had). Nu was de smaak goed, de bite zeer aanwezig (lees je moest moeite doen om het eraf te kluiven) en gort droog.
Wat is jullie advies/ervaring qua tijd? moet ik naar bijv. 1,5-1-0,5, of juist de ingepakte tijd langer maken?
Alle hulp is welkom, zaterdag moet er een aantal kilo doorheen.....