Beef en Steak

Aardappel poffen op lage temperatuur

 

Dammetje

Vuurmaker
Berichten
55
Hallo allemaal,

Ik wil morgen 321 ribs gaan maken en daar dan s’avonds een gepofte aardappel bij maken.
Nou lees ik dat een aardappel poffen normaliter op ca 200 graden wordt gedaan maar worden de aardappels ook gaar als ik ze er bij leg op 120 graden? Of gaat dit dan heel lang duren.

Met of zonder folie is ook iets wat ik mij afvraag.

Wat kun je dan piekeren over misschien wel iets heel simpels maar wellicht hebben jullie raad voor mij.

Kortom hoe maak ik een lekkere gepofte aardappel bij mijn ribbels.
 
Favoriet hier is zonder inpakken op het rooster.
Insmeren met olie en zeezout.
In schat in ca 1-2 uur afhankelijk van de maat van je aardappelen.
 
Ja maar de tijd vindt ik lastig in te schatten daarom de ruime marge. Maat van je aardappelen is ook zeer bepalend.
Maar er zijn vast meer ervaringen......
 
Ik doe het in aluminiumfolie beetje olie beetje zout en meestal temperatuur van 120/130 graden en wat tijd betreft rond een uur maar hangt van de aardappels af heb ook wel eens gehad van 1,5 uur .
En dan een snee erin crème fraiche mixen met chilisaus en daarin met eventueel een bosui gesneden
 
Terug
Bovenaan Onderaan