En nog wat andere vraagjes waar ik nog op zoek ben naar een antwoord:
1. Wat is nu HET argument om een offset smoker te kopen zoals de joe's smokey bbq tradition. M.a.w. wat kun je daar nu precies mee?
HELE GROTE STUKKEN VLEES INDIRECT!! GAREN
DIRECT KAN ALLEEN MAAR IN HET KLEINE (stook) gedeelte EVENTUEEL
2. Klopt de volgende theorie:
- Als je nu direct en indirect grillt door met briketten te stoken/warmte te genereren? Dan heb je op dat moment geen rooksmaak, maar kun je direct en indirect verwarmen.
- Als je wel rooksmaak wilt stook je met hout en kies je er bewust voor te roken.
-KLOPT
-KLOPT NIET als je wel rooksmaak wilt gooi je wat kleine stukken hout bij je briketten/kolen en heb je rooksmaak
3. Ergens anders las ik dat je de hoeveelheid rooksmaak aan je product ook kunt reguleren door de vuurkamer deels open te zetten zodat een deel (of alle) rook weg trekt en de warmte wel wordt doorgegeven richting je vlees/vis/groente. Zit daar ook nog waarheid in?
JE ZAL ALTIJD I.M.O EEN ROOKSMAAK HEBBEN IN EEN OFSET SMOKER OMDAT ER ALTIJD ROOK LANGS JE VLEES TREKT
Thanx voor het meedenken iig