Beef en Steak

Aankoop advies betreft smoker aub.

Je vraagt om advies voor een smoker toch? ;)
 
Robert-HJD zei:
Heb nu inderdaad ook een smoke box op mijn gas barbecue maar geeft niet het gewenste resultaat.
Van alles al geprobeert met aluminiumfolie en gaatjes.

Vandaar dat ik een smoker voor erbij wil.
Gas blijft voor de rest gewoon ideaal omdat je gelijk kan starten wanneer je wilt.
Maar voor de lange rooksessie's toch liever iets anders.

Ben ik met je eens, ook ik vind het tegenvallen. Daarom zat ik te denken om de gaten  af te sluiten, in ieder geval aan de kant waar geen branders aan staan. Ga in het weekend weer wat dingen proberen. Smoker staat ook bij mij op m'n lijstje.  ;)
 
Ben ik met je eens, ook ik vind het tegenvallen. Daarom zat ik te denken om de gaten  af te sluiten, in ieder geval aan de kant waar geen branders aan staan. Ga in het weekend weer wat dingen proberen. Smoker staat ook bij mij op m'n lijstje.  ;)
[/quote]

Kan je die gaten zomaar dichtzetten dan?
Zonder dat het schadelijk oid kan zijn.
 
Geen idee, lijkt me dat er lucht nodig moet zijn waar de branders zijn en dat de rook ververst wordt. Heb op youtube ook mensen zien roken in een gas bbq die alle gaten met aluminium folie dicht hadden zitten. Probeer een middenweg te zoeken. Denk dat het een kwestie van proberen is.

Heb een keer mijn smoke box geprobeerd voor moink balls, maar had het idee dat ik al mijn rook verloor door de gaten,
Het weekend ga ik het proberen met meer houtsnippers dan voorheen, kijken of het wat helpt.

(Nog even behelpen tot ik het parlement thuis overtuigd heb dat ik echt een smoker nodig heb.  :D )
 
Kleine nuance vanuit mijn kant, ik geniet van mijn Genesys en de pulled pork, ribbels, etc (met rookhout) ging erg goed. Als je van alle branders er maar 1 aanzet en op de laagste stand (ipv 2 zoals weber voorstelde) kwam ik mooi laag uit. Echter... het gasverbruik vond ik erg opschieten (heb een Genesys uit Duitsland gehaald en volgens mij gebruikt deze iets meer gas ofzo). Zeker toen ik daarna op de 57 ketel PP heb gemaakt en het verbruik zag.
Daarop heb ik destijds gekeken naar iets wat de boel mooi kan aanvullen naast mijn gasser waarmee ik weinig brandstof zou gebruiken bij langere sessies en goed zou kunnen roken.
Ik heb hierbij gekeken naar een smokey mountain of een green egg. De keuze is voor mij toen gevallen op een green egg. (Mijn reden was destijds; kan ik net als een smokey mountain op roken, hetzij met minder rooster ruimte, maar wel zuiniger. In plaats van de vis ophangen, leg ik ze wel op het rooster :D . En pizzas ben ik gek op, en dat kon hij ook als een malle. Ik zeg niet dat dit een goed vergelijk is of was ofzo, maar dat was destijds mijn persoonlijke keuze.)
Ik gebruik mijn eitje tegenwoordig voor langere sessies of zeer lage temperaturen (beef jerky op 45 graden), of voor heel hoog (pizza 300+). De genesys gebruik ik een weer vaak met het spitje of lekker de dutchoven erop, veel verschillende dingen tegelijk klaarmaken etc. De combinatie van die twee bevalt me erg goed en ik kan me voorstellen dat dat ook met een WSM het geval zou zijn geweest (alhoewel ik dan de pizza op de gasser zou moeten maken, wat me lastiger lijkt, maar nooit geprobeerd).

Kortgezegd en strakker on-topic; soortgelijk issue, ik heb er een keramische bij gezet om op te roken. :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan