- Berichten
- 232
Gister spare ribs bereid. Voor dit vlees heb ik in eerste instantie de kamado gekocht. Uiteraard maken we nu veel andere dingen erop. Maar spare ribs blijft hiero wel één van de favorieten....
Dus gister aan de slag om de rub te maken. Naast de standaard ingrediënten heb ik er kardemonzaad toegevoegd. HIermee moet je wel oppassen. Kardemon kan best overheersend zijn.
Daarna de ribs ontvliesd, losse stukjes weggesneden. Ingesmeerd met mosterd, om vervolgens de rub eroverheen te doen. Is overigens voor het eerst dat ik mosterd gebruik.
De Joe had ik tijdens de voorbereidingen al aangestoken. Temperatuur had ik stabiel op 120gr. Om het half uurtje heb ik ze ingespoten met wat appelsap.
Na 3 uurtjes heb ik ze eraf gehaald. Wat roomboter en wat appelsap erop voordat ik ze inwikkelde.
Omdat het vrij kleine ribs waren, heb ik ze maar een uurtje gestoomd. Tijd voor het aflakken, ik was best blij de bark.
Aangezien ik nog een beetje zoekende ben naar de juiste kolen, was ik benieuwd wat ik over had. Dit viel mij niet tegen
Enfin, het eindresultaat. Borden klaargezet, een beetje groen voer erop. Ribs erbij, friet met een heerlijke truffelmayo ernaast. En om het feest helemaal af te maken een heerlijke Chaamse tripel erbij.
Dus gister aan de slag om de rub te maken. Naast de standaard ingrediënten heb ik er kardemonzaad toegevoegd. HIermee moet je wel oppassen. Kardemon kan best overheersend zijn.
Daarna de ribs ontvliesd, losse stukjes weggesneden. Ingesmeerd met mosterd, om vervolgens de rub eroverheen te doen. Is overigens voor het eerst dat ik mosterd gebruik.
De Joe had ik tijdens de voorbereidingen al aangestoken. Temperatuur had ik stabiel op 120gr. Om het half uurtje heb ik ze ingespoten met wat appelsap.
Na 3 uurtjes heb ik ze eraf gehaald. Wat roomboter en wat appelsap erop voordat ik ze inwikkelde.
Omdat het vrij kleine ribs waren, heb ik ze maar een uurtje gestoomd. Tijd voor het aflakken, ik was best blij de bark.
Aangezien ik nog een beetje zoekende ben naar de juiste kolen, was ik benieuwd wat ik over had. Dit viel mij niet tegen
Enfin, het eindresultaat. Borden klaargezet, een beetje groen voer erop. Ribs erbij, friet met een heerlijke truffelmayo ernaast. En om het feest helemaal af te maken een heerlijke Chaamse tripel erbij.