Om de familie (en mijzelf ook een beetje) een plezier te doen 20 stuks kipfilet, een dikke 5 kg gerookt op de WSM.
Gisteren de pekel gemaakt naar recept van Noskos, alleen de bruine suiker heb ik aangepast, wat minder.
Vandaag de filets een uur laten zwemmen in de pekel, zoals je ziet ging dit maar net goed.
En alles aan het rekje, gerookt met kersenhout. Zelf heb ik liever eiken maar omdat het meeste om weg te geven is hout met mildere smaak genomen.
Gerookt tot 65° en dan nog 15 minuten aangehouden, heeft dan de 67° aangetikt.
Mijn vorige weggeefactie met gerookt spek was zeer goed bevallen hopelijk de kip ook een succes.
Gisteren de pekel gemaakt naar recept van Noskos, alleen de bruine suiker heb ik aangepast, wat minder.
Vandaag de filets een uur laten zwemmen in de pekel, zoals je ziet ging dit maar net goed.
En alles aan het rekje, gerookt met kersenhout. Zelf heb ik liever eiken maar omdat het meeste om weg te geven is hout met mildere smaak genomen.
Gerookt tot 65° en dan nog 15 minuten aangehouden, heeft dan de 67° aangetikt.
Mijn vorige weggeefactie met gerookt spek was zeer goed bevallen hopelijk de kip ook een succes.