BasBQ
Beef en Steak

5,4 kilo verjaardags pulled pork

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.650
Vandaag jarig en morgen het feestje. Maar wat zullen we gaan eten? Die vraag was weken geleden al beantwoord. Pulled Pork natuurlijk. Meteen na thuiskomst van het werk 2 stukken varkensnek voorzien van injectiemix ala Noskos en daarna in de Rub. De 2 nekken liggen inmiddels in de koelkast. Morgen op tijd op, het bezoek komt rond 16.00 uur en dan zou het mooi zijn als ze net van q af zijn. In de tijd dat het vlees rust wil ik nog wat MOINKS balls op de Q leggen.

De hoofdrol spellers, ook zijn er nog 2 cadeautjes zichtbaar.

Standaards rubs gemengd en aangevuld met wat kaneel en oregano

Alvast wat rub op de folie, heeft de onderkant ook een beetje

1 nek is klaar om ingepakt te worden, de ander wordt al ongeduldig

Nachtje samen in de kou, morgen krijgen ze het vanzelf warm
 
Het begin is er voor een super smakelijk feestje, ben benieuwd naar de Oregano of je hier nog wat van proeft aan het eind.
 
Succes!
 
Goede voorbereiding.
Helaat ga je beginnen als je om de PP om een uur of vier van de Q wilt halen?
 
Dat wordt een leuk feestje. Heb het vorig jaar ook een keer op een feestje gedaan. Groot succes.
Vergeet niet dat het uit elkaar trekken ook wel ff tijd kost. Zeker als je er twee moet doen.
 
nix13 zei:
Goede voorbereiding.
Helaat ga je beginnen als je om de PP om een uur of vier van de Q wilt halen?
Ik start rond 7.15 uur zodat de PP rond 16 uur v/d Q kan om nog een uurtje te rusten.
 
Om 7 uur opgestaan en de Q aangestoken. Om 07.20 gingen de stukken vlees het rooster op. Heb voor de zekerheid maar 2 hitteschilden van alufolie gemaakt.
 
Goed bezig Peet, nu weer lekker terug en een paar keer omdraaien of ga je nu de MOINKS en je Coleslaw prepareren?
 
In de tussentijd rest van de boodschappen gedaan en bij terug komst nog wat rookhout toegevoegd. Rest van de familie is inmiddels wakker geworden van de heerlijke houtgeuren
 
Heej, er zitten allemaal avatars op die gassert! ;)
 
Sander72 zei:
Heej, er zitten allemaal avatars op die gassert! ;)
Heel scherp gezien Sander  B-)
 
Alvast wat temperatuur waardes
tijd      bbq  kern1  kern2
07.15    85      11      11 rookhout
07.45  123    18      22
09.00  128    44      47 rookhout
09.45  120    56      58
10.30  128    61      60 rookhout
11.15  116    68      66
11.45  118    71      70 glace staat op te warmen
12.15  113    74      72 ingesmeerd met de glace
12.45  121    74      73
13.15  120    76      74
14.00  123    79      75
14.15  114    81      79 inpakken in alufolie
15.15  130    81      80
15.30  130    83      82
15.45  128    87      86
16.00  128    88      88 opnieuw ingepakt in alufolie, sap opgevangen voor eind saus
17.15  pullen en aangemaakt met de pp eindsaus
17.35  de eerste broodjes vinden gretig aftrek
 
nog wat foto's

Insmeren maar

Klaar voor nog eens 2 uur
 
Terug
Bovenaan Onderaan