BasBQ
Beef en Steak

321 Ribs

 

sandervdhoek

Vuurmaker
Berichten
64
Zijn we weer een keertje!

Dit keer maak ik spareribs, 2 Ribs met noskos basis rub en 2 met captain's luck.

539fb0ea40a44bc47644e6c431ade243.jpg

0af123945cfb45740f2bbd1e19665822.jpg


5b42147d21cf8fc91ac6ec965d1d8c87.jpg

0c5e80d4dac50e7bf9a530618442915c.jpg


Nu is dit  voor mij de eerste keer Ribs, heb appelsap voor het inpakken en als aflak sweet baby rats, honey barbecue.

Deksel houder van ikea is ook aanwezig en ecobrasa briketten.

Hebben jullie nog tips voor morgen?
 
Ik kijk na twee uur altijd even hoe de ribben er bij staan, drie uur kan soms te lang zijn voor Baby backs.                         
En de appelsap even warm gemaakt voor het ingieten.
Voor de rest het recept van Noskos volgen, kan er niets mis gaan.
Succes morgen.

 
Hans zei:
Ik kijk na twee uur altijd even hoe de ribben er bij staan, drie uur kan soms te lang zijn voor Baby backs.                         
En de appelsap even warm gemaakt voor het ingieten.
Voor de rest het recept van Noskos volgen, kan er niets mis gaan.
Succes morgen.
+1


Gr. Mike
 
Hans zei:
Ik kijk na twee uur altijd even hoe de ribben er bij staan, drie uur kan soms te lang zijn voor Baby backs.                         
En de appelsap even warm gemaakt voor het ingieten.
Voor de rest het recept van Noskos volgen, kan er niets mis gaan.
Succes morgen.


Goeie tips! De appelsap warm had ik niet eens bij stil gestaan

Maar hoe zie aan ze dat ze goed staan? (Echt een beginner.. Sorry)

 
sandervdhoek zei:
Hans zei:
Ik kijk na twee uur altijd even hoe de ribben er bij staan, drie uur kan soms te lang zijn voor Baby backs.                         
En de appelsap even warm gemaakt voor het ingieten.
Voor de rest het recept van Noskos volgen, kan er niets mis gaan.
Succes morgen.


Goeie tips! De appelsap warm had ik niet eens bij stil gestaan

Maar hoe zie aan ze dat ze goed staan? (Echt een beginner.. Sorry)

Tja da's nou net dat stukje ervaring dat je moet krijgen door het veel te doen.
Het wil wel eens gebeuren dat ze na twee uur er al bij staan alsof ze klaar zijn , vlees al behoorlijk los getrokken van de ribben., dan moet je dat derde uur niet meer doen en gelijk over gaan op fase twee (inpakken) ook daar gaat je ervaring meespelen want van te lang inpakken worden de ribben wel erg zacht.
Ook fase drie heb ik wel eens ingekort omdat ik vond dat ze klaar waren.

3-2-1 is een methode voor grote zwaar bevleesde ribben maar omdat wij in Nederland meest de dunnere "Baby Backs"
ribben krijgen voorgeschoteld moeten we de tijd wat aanpassen.

Wat ook belangrijk is is de temperatuur, ik doe ze meest op ? 110 gr C.

Zoals gezegd ervaring speelt hierbij een hele grote rol.

iMaMgRFl.jpg


q62PCgHl.jpg


De eerste foto zijn de babybacks
De tweede foto is een rib die je gerust 3-2-1 kan doen zonder dat ze overdreven gaar worden.

Dus gewoon lekker van genieten en vooral veel met plezier doen.
Eet smakelijk morgen. :)
 
3-2-1 lijkt me veel te lang voor deze ribs... zoals al aangegeven kijk na 2 uur of de botjes al wat teruggetrokken zijn. Dan voor max een uurtje inpakken en een half uur afgelakt terug

Succes morgen!
 
Super bedankt voor de tips en foto's! Hier heb ik erg veel aan!

Ik ga wat later pas beginnen als ik jullie reacties lees, anders eten we wel erg vroeg.. Haha
 
Fijn dat je iets aan de info hebt.
Advies van Ceriel is O.K.
2-1-? is prima voor dunne "Baby backs"
Veel plezier van daag.  :) !
 
Have fun!
 
Dat gaat wel lukken dat plezier hebben!

Voorbereiding is begonnen!
0714c136d7ed9da8791734241a8107dd.jpg

Nu nog een hitteschild, voor de 47 cm gebruikte ik altijd een aluminium schaal.. Maar die past nu niet natuurlijk.

Ook nog tips voor  toevallig? Is aluminiumfolie ook voldoende?
 
Hitteschild van aluminium folie werkt prima.
Ik heb uit een stuk rvs 2mm dik een plaatje op maat gezaagd dat bevalt goed.
Als je goed kijkt kan je het net zien op de foto's
 
Ik zie dat je een briketten starter gebruikt, heel waarschijnlijk weet je het al maar een snake ontsteek je aan ??n kant.

 
Hans zei:
Ik zie dat je een briketten starter gebruikt, heel waarschijnlijk weet je het al maar een snake ontsteek je aan ??n kant.

Ja klopt maar moet de briketten toch aansteken? Of had ik dat anders moeten doen? Heb de aangestoken briketten aan het begin gelegd
 
sandervdhoek zei:
Hans zei:
Ik zie dat je een briketten starter gebruikt, heel waarschijnlijk weet je het al maar een snake ontsteek je aan ??n kant.

Ja klopt maar moet de briketten toch aansteken? Of had ik dat anders moeten doen? Heb de aangestoken briketten aan het begin gelegd

Nee hoor da's prima, maar ik zag de starter en dacht dat je die wellicht over de hele snake zou verspreiden.
 
Als hij rond de 80gr blijft iets meer zuurstof. (schuif onderkant)
Boven helemaal open?
Je wilt altijd dat het sneller gaat maar heeft wat tijd nodig.
 
Staan beide volledig open, maar heb ook kraanwater in de bak gedaan.. Warm was misschien beter geweest.. Inmiddels 92!
 
Klopt nu moet het eerst het water ook nog aan de kook brengen.

Als hij boven de 100 gr komt onderste schuif dicht tot een klein stukje open.
En red je het niet met de onderste mag je de bovenste ook wat knijpen.
Staat bij mij meestal half.
 
Terug
Bovenaan Onderaan