Green smile
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Vandaag maar eens een dagje besteed voor het bereiden van 2 Iberico spare-ribs. Het was er een keurig weertje voor.
De Bastard aan het eind van de ochtend aangestoken, en ondertussen de ribs in de keuken bereid. Vliesje eraf, ff oliën en dan inrubben. Heb ze gelijk maar gehalveerd, want echt passen doen ze niet op een compact. Ze zouden iets uitsteken waarschijnlijk Na een half uurtje de temp stabiel, appel en kersen chunk erin, dus tijd voor het Ikea rekje met ribjes op het rooster voor de eerste sessie.
Omdat m'n eerste run met een rib zo goed als mislukte (thermometer in dome gaf bijna 100 graden minder aan dan de werkelijke temp) ga ik nu alleen maar van m'n inkbird uit. Na zo'n 2 uur ff stiekem gekeken, en zag dat het de goede kant op ging. Na 2.5 uur heb ik ze eraf gehaald vanwege de mooie kleur en voelde dat de bark stevig was.
Lekker ingepakt met wat roomboter, licht bruine suiker en wat agavesiroop, en gestapeld weer terug gelegd.
Na een goed uurtje uitgepakt en weer verder laten garen. Een goed half uur nadien met een kerntemp van 83 graden, ze stuk voor stuk afgelakt met de heerlijke bbqsaus van Noskos. Hierna door richting de 90 graden. Hij haalde de temp niet, de eetlust won het van het geduld. Het was net niet fall of the bone, maar mals was ie zeker.
Al met al was dit een lekkere run.
Maar ff nog een vraagje aan jullie specialisten........
Hoe voorkom je een te grote temperatuur val, als ik ff de dome opengooi, valt m'n temp van 115 terug naar begin 70, om daarna langzaam weer terug te krabbelen. Lijkt mij niet zo bevorderlijk voor het garen. Maar misschien maak ik me druk om niets
De Bastard aan het eind van de ochtend aangestoken, en ondertussen de ribs in de keuken bereid. Vliesje eraf, ff oliën en dan inrubben. Heb ze gelijk maar gehalveerd, want echt passen doen ze niet op een compact. Ze zouden iets uitsteken waarschijnlijk Na een half uurtje de temp stabiel, appel en kersen chunk erin, dus tijd voor het Ikea rekje met ribjes op het rooster voor de eerste sessie.
Omdat m'n eerste run met een rib zo goed als mislukte (thermometer in dome gaf bijna 100 graden minder aan dan de werkelijke temp) ga ik nu alleen maar van m'n inkbird uit. Na zo'n 2 uur ff stiekem gekeken, en zag dat het de goede kant op ging. Na 2.5 uur heb ik ze eraf gehaald vanwege de mooie kleur en voelde dat de bark stevig was.
Lekker ingepakt met wat roomboter, licht bruine suiker en wat agavesiroop, en gestapeld weer terug gelegd.
Na een goed uurtje uitgepakt en weer verder laten garen. Een goed half uur nadien met een kerntemp van 83 graden, ze stuk voor stuk afgelakt met de heerlijke bbqsaus van Noskos. Hierna door richting de 90 graden. Hij haalde de temp niet, de eetlust won het van het geduld. Het was net niet fall of the bone, maar mals was ie zeker.
Al met al was dit een lekkere run.
Maar ff nog een vraagje aan jullie specialisten........
Hoe voorkom je een te grote temperatuur val, als ik ff de dome opengooi, valt m'n temp van 115 terug naar begin 70, om daarna langzaam weer terug te krabbelen. Lijkt mij niet zo bevorderlijk voor het garen. Maar misschien maak ik me druk om niets