F
freekdl
Gast
Ik heb mijn eitje ongeveer een jaar, maar moet toegeven dat ik de 3-2-1 nog niet perfect beheers. 1 van de fouten die ik waarschijnlijk maak is niet genoeg tijd nemen om de bbq rustig op temperatuur te laten komen. Gewoonlijk laat ik 1 aanmaakblokje opbranden, vervolgens sluit ik het deksel, zet de schuif helemaal open en verwijder de margrietschijf zodat de boel lekker snel opwarmt. Rond de 200 graden begin ik dan de conveggtor, waterpan en grill te installeren en de ribs te plaatsen, dit alles met het deksel toch enkele minuutjes geopend waardoor de indirecte temperatuur op de grill daarna meestal rond de 100 graden schommelt. Ik heb met deze methode geen enkel probleem om op 110 graden te geraken en dit aan te houden, maar moet wel toegeven dat het in het eerste half uur/uur wat bijregelen is en de green egg wat onstuimig/onstabiel is. Neem daarbij het gegeven dat de conveggtor niet de hele ribs afdekt en ze op die manier in de beginfase toch echt wel te warm worden aan de uiteindes.
Zoals deze van vorige week dus??
Daarom heb ik vandaag anderhalf uur voor begin het eitje rustig aangestoken, zeer traag naar de 110 graden laten klimmen met conveggtor, waterpan en grill reeds geplaatst. Ook heb ik 2 van de 3 openingen aan de conveggtor afgedekt met aluminiumfolie. Mijn vorige 2 pogingen hebben mij geleerd dat dit geen nadelig effect heeft op de ribs qua smoke ring of garen en ik hoop op die manier vandaag de ?zwarte uiteindes? te vermijden (ik heb 2 stuks bijkomend getrimd, de andere 2 niet). Toen het eitje op temperatuur was heb ik voorzicht door de rooster de waterpan opgevuld (die op een verhoging ligt om koken van het water door contact met de conveggtor te vermijden) en de ribs geplaatst. Het viel me wel op dat met deze methode van aansteken de temperatuur veel harder zakt als je het deksel opent tegenover als hij nog lekker onstuimig is. Ik had een half uur nodig om terug op 110 graden te komen. Anderzijds kan je hem wel praktisch de hele tijd stabiel houden tot op enkele graden.??
Maar goed, wat foto?s!??
Zoals ik al zei 2 van de 3 gaten afgedekt en de waterpan op een verhoging om snel verdampen te voorkomen.
??Vandaag jammer genoeg gemarineerde ribs vanuit de supermarkt, met het membraan nog steeds aanwezig. Dit dus verwijderd en eventjes bijgewerkt met mijn eigen sausje. Dat is trouwens een mix van perenstroop, ketjap manis, ketchup, mosterd, sambal en creoolse hot sauce die ik vorige week in een Aziatische supermarkt gescoord heb.
??Eitje op 110 graden??En starten maar!
??Ik heb de ribs van klein naar groot gesorteerd zodat ik ook daar wat rekening mee kan houden. Ik ga ze om het half uur spritzen met een 50/50 mix van appelcider en appelsap en straks gaan ze de folie in met bruine suiker, boter en honing. En misschien een scheutje bier als ik niet alles opdrink intussen
Ik hoop er stiekem ook een half uurtje af te kunnen prutsen aangezien de gasten om 19u eten verwachten, maar uiteindelijk zijn ze pas klaar als ze klaar zijn! De rest van de foto?s volgen!
Zoals deze van vorige week dus??

Daarom heb ik vandaag anderhalf uur voor begin het eitje rustig aangestoken, zeer traag naar de 110 graden laten klimmen met conveggtor, waterpan en grill reeds geplaatst. Ook heb ik 2 van de 3 openingen aan de conveggtor afgedekt met aluminiumfolie. Mijn vorige 2 pogingen hebben mij geleerd dat dit geen nadelig effect heeft op de ribs qua smoke ring of garen en ik hoop op die manier vandaag de ?zwarte uiteindes? te vermijden (ik heb 2 stuks bijkomend getrimd, de andere 2 niet). Toen het eitje op temperatuur was heb ik voorzicht door de rooster de waterpan opgevuld (die op een verhoging ligt om koken van het water door contact met de conveggtor te vermijden) en de ribs geplaatst. Het viel me wel op dat met deze methode van aansteken de temperatuur veel harder zakt als je het deksel opent tegenover als hij nog lekker onstuimig is. Ik had een half uur nodig om terug op 110 graden te komen. Anderzijds kan je hem wel praktisch de hele tijd stabiel houden tot op enkele graden.??
Maar goed, wat foto?s!??
Zoals ik al zei 2 van de 3 gaten afgedekt en de waterpan op een verhoging om snel verdampen te voorkomen.

??Vandaag jammer genoeg gemarineerde ribs vanuit de supermarkt, met het membraan nog steeds aanwezig. Dit dus verwijderd en eventjes bijgewerkt met mijn eigen sausje. Dat is trouwens een mix van perenstroop, ketjap manis, ketchup, mosterd, sambal en creoolse hot sauce die ik vorige week in een Aziatische supermarkt gescoord heb.


??Eitje op 110 graden??En starten maar!


??Ik heb de ribs van klein naar groot gesorteerd zodat ik ook daar wat rekening mee kan houden. Ik ga ze om het half uur spritzen met een 50/50 mix van appelcider en appelsap en straks gaan ze de folie in met bruine suiker, boter en honing. En misschien een scheutje bier als ik niet alles opdrink intussen
