- Berichten
- 22
25 graden en zon, dat vraagt om bbq! Vandaag op het menu: spareribs op de 3-2-1 methode en die maken we vandaag op twee manieren. De klassieke bbq-wijze en een variant met donker bier en chocolade.
Gisterenavond de ribben ontvliesd en in de rub gezet. Variant 1 met noskos the pulled pork en variant 2 met black-out rub van Van Beekum, gecombineerd met cacaopoeder en een lepeltje vijfkruidenpoeder.
Vanochtend de KJ aangestoken en naar 110° gebracht. Ribbetjes erop met een blokje kersenhout en 2,5u laten roken. Daarna ingepakt in aluminiumfolie. Variant 1 met boter, honing en appelsap. Variant 2 met bruine suiker en een scheutje rochefort 10.
Na anderhalf uur de ribbetjes uitgepakt en in de lak gezet. De ene met gewone bbq-saus, de andere zelf een glaze gemaakt van:
-50ml ketchup
-150ml rochefort
-2el bruine suiker
-scheutje appelazijn
-scheutje worcestershiresaus
-75g zwarte chocolade
-sap van een halve limoen
Nog drie kwartier terug op de bbq en dan smullen maar!
Gisterenavond de ribben ontvliesd en in de rub gezet. Variant 1 met noskos the pulled pork en variant 2 met black-out rub van Van Beekum, gecombineerd met cacaopoeder en een lepeltje vijfkruidenpoeder.
Vanochtend de KJ aangestoken en naar 110° gebracht. Ribbetjes erop met een blokje kersenhout en 2,5u laten roken. Daarna ingepakt in aluminiumfolie. Variant 1 met boter, honing en appelsap. Variant 2 met bruine suiker en een scheutje rochefort 10.
Na anderhalf uur de ribbetjes uitgepakt en in de lak gezet. De ene met gewone bbq-saus, de andere zelf een glaze gemaakt van:
-50ml ketchup
-150ml rochefort
-2el bruine suiker
-scheutje appelazijn
-scheutje worcestershiresaus
-75g zwarte chocolade
-sap van een halve limoen
Nog drie kwartier terug op de bbq en dan smullen maar!
Laatst bewerkt: