Beef en Steak

3 2 1 go, fantastische spare rib

 
 

Peerke

Sprokkelaar
Berichten
37
Ja ja,
Vandaag was het zover.
3 2 1 spare ribs volgens noskos recept.
Eerst zelf Rub maken.
( https://www.bbq-nl.com/basis-barbecue-rub/ )
Daarna de ribjes ontvliezen.

D0592AD5-B267-4BE9-8D90-E33BADC89718.jpeg


de ribjes even lekker in masseren met de rub.
En dan voor drie uurtjes de pellet-Q op.

EDCA489C-A94F-4B9D-A40D-15DF22D54FBE.jpeg


na drie uurtjes inpakken in Alu-folie met wat roomboter, agavesiroop en bruine suiker.

BC547DFD-8E60-4F19-BD4E-B527B3A6A1AA.jpeg

E455AB5D-ED18-4FF7-B783-B94B1F785058.jpeg


ongeveer anderhalf uur ingepakt de Q in.
Om vervolgens uitgepakt te worden en een half uurtje terug de Q op.

9424A225-041E-4E97-8ACA-3D885FC4E694.jpeg


na het half uurtje met de saus
( https://www.bbq-nl.com/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce/ )
in smeren.
En vervolgens nog een kwartiertje met zijn glitterjasje op de Q.

181E6CD8-21D8-4197-A5C2-6B73D3F27275.jpeg


netjes alles in hapbare stukken verdeeld.
Even 10 minuutjes van zijn vijf en een half uur sessie laten bekomen.
Om daarna de vingerlikkende gasten er van te zien smullen.
Met een erbij passende baked beans.
Helaas moest ik zelf ook mee eten, wat een straf zeg 馃槣

62A99D72-25D2-451C-9CAB-D8FFADD47191.jpeg
 
Dat is een stevige stapel ribbeltjes.
Meestal moet je als Q-chef flink je best doen om een portie te bemachtigen. 馃槈
Zien er mooi gekleurd uit en passen mooi bij de gelakte teennageltjes. 馃ぃ馃槀馃ぃ
 
Dat is een stevige stapel ribbeltjes.
Meestal moet je als Q-chef flink je best doen om een portie te bemachtigen. 馃槈
Zien er mooi gekleurd uit en passen mooi bij de gelakte teennageltjes. 馃ぃ馃槀馃ぃ
Ja perfect gelakte nageltjes, ze wou er mooi uit zien voor al dat moois op tafel denk ik. Of stiekem voor de Q-chef 馃槑
 
Ribjes noem tie het 馃槺, benieuwd wanneer het dan ribben zijn 馃槈
Maar het rooster goed benut zo, zien er goed uit en zulke straf had ik vroeger liever gehad op school
 
Kijk dat is een mooi gezicht zo'n bbq vol!
 
Ja de baked beans moesten uit de oven komen was eigenlijk ook op de bbq geplanned,maar ja ribs gaan voor natuurlijk .
80x50 cm is dus nog te klein
nee joh gewoon stapelen
 
Die bodjes komen schoon van het vlees. Heb je mooi gemaakt. Blijft een mooi zicht z een Q vol met ribs.
Gasten zullen voortaan vaker om ribs vragen.
 
Mooie ribbels en wat een ruimt in die smoker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan