Beef en Steak

2x tomatensaus als basis

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
3.118
We hebben gisteren en vandaag iets gegeten met als basis een tomatensausje, dus in een keer 2 porties gemaakt en vandaag wierp dat zijn vruchten af want het was uit de koelkast in de braadslede en klaar.

De basissaua bestaat uit knoflook en ui, aan ruiten in een pan, afblussen met passata en verrijken met balsamico.

De eerste was de Zucchini ala Parmigiana, al eerder gemaakt en niet onbekend hier bij de vaste lezers. Courgette grillen op heet gietijzer.
4B15202A-9434-4427-BFB5-35EBA99CFAA2.jpeg

Vervolgens in een braadslede een laagje saus, plakken courgette, laagje saus, parmezaanse kaas, courgette, saus, mozzarella, parmazkaas.
20A57FE7-EBAD-485B-BD5A-0BAF2FCE72E3.jpeg

D1D28022-0E7E-4D20-A387-BE3EEFA95596.jpeg

Broodje erbij roosteren..
763755C2-9181-4F89-8016-2D63B8CD098D.jpeg

En dan heb je aaaaltijd dit op 't einde ;)
E7166601-80DB-419F-ACC5-E09BEA02D355.jpeg


Heerlijk hoe die houtskool smaak vastpakt aan die tomatensaus.
Maar we hielden dus nog een portie saus over. Expres.
E0505E56-50C3-43D8-88B5-5CE2D4627574.jpeg


@Frits heeft een hele tijd terug een topic gemaakt over pasta conchiglione..

Deze is op mijn to do beland en de reden geweest dat de saus dubbel gemaakt werd.
Spinazie bakken, zodat al het vocht eruit is.
7A815603-21CE-4D72-BFE0-4EF5F0DC3D8C.jpeg

Een mengsel van ricotta, gare spinazie, ei, nootmuskaat, zwarte peper.. En een beetje mascarpone toegevoegd omdat ik perongeluk te weinig ricotta mee had genomen. :rolleyes:
14AF1BFF-E9D3-426D-90E8-1F7B300A55BE.jpeg

Vervolgens de pasta 10 minuutjes gekookt in wat water.

6BEA848E-B906-46D4-ACB1-250FF4F4B46C.jpeg

07573CA4-F00C-4711-AD1D-B87D23D9FBCC.jpeg

En daarna kon het gepriegel beginnen.
Tomatensaus in de braadslede, pasta uitgelegd met open kant naar boven.
Ricotta mengsel in een boterham zakje, vrouw roepen om te helpen die vervolgens zegt: schat, je hebt vandaag bij de ikea 2 spuitflesjes gekocht.....

....

:cautious::cautious::cautious:

Dus van het boterham zakje weer over naar de spuitfles en het was geen gepriegel, maar een waar feestje om die pasta te vullen. Ging perfect!
CD122057-3C6D-435B-BB71-02DFAFB1302B.jpeg

95799A07-CE90-4F4C-989E-0D74F5B78218.jpeg

Vervolgens nog meer parmezaanse kaas erover. Ook een beetje belegen kaas. En de 2 bekende hoekjes voor de Kids overlaten.
En hup op de hete bbq voor 30 minuten.
7497DAE3-4CC1-45F8-8CC8-F11A484334EE.jpeg

Nou een waar feestje..
6D507339-B6D9-4E1D-B6AA-49937E05E3C0.jpeg

8243B6DD-71C4-4C24-AD88-8C898968FB11.jpeg



Ontzettend lekker gegeten en voor herhaling vatbaar @Frits . Hartstikke bedankt voor het delen en:
Rechtstreeks naar de To Do list. Bedankt Frits!
Hier gaat hier thuis iemand helemaal weg van zijn.
Hier was niks van gelogen ;) ;)
 
Ziet er fantastisch uit.
Wegwerp spuitzakken zijn ideaal voor het vullen.
 
Heerlijk verslag weer Sander. Hier zijn de ribvingers net de slokdarm gepasseerd. Maar het water loopt me gewoon in de mond tijdens het uitbuiken buiten op de bank. Man man man wat doe je me aan.
Ik heb de gerechten doorgespeeld aan de vrouw. TOP
 
Dat ziet er weer heerlijk uit.

Hij schuift hier weer een paar plekjes omhoog op de lijst.
 
Naast dat het water me in de mond loopt, ziet het er fantastisch uit zeg.
Nu wil ik dit ook.

Thnx kerel voor het delen
 
Ziet er echt heerlijk uit, water loopt me in de mond, heel mooi werk Sander
 
Zit dit te lezen en werkelijk dat ziet er goddelijk uit
Dat moet werkelijk een waar feest zijn geweest op dit te nuttigen 🤤🤤🤤
 
Het ziet er verrukkelijk uit Sander!
 
Dat ziet er heerlijk uit, echt een feestje inderdaad. Gaan we zeker een keer maken thuis. Ook hier op de to do.
 
Terug
Bovenaan Onderaan