- Berichten
- 3.118
We hebben gisteren en vandaag iets gegeten met als basis een tomatensausje, dus in een keer 2 porties gemaakt en vandaag wierp dat zijn vruchten af want het was uit de koelkast in de braadslede en klaar.
De basissaua bestaat uit knoflook en ui, aan ruiten in een pan, afblussen met passata en verrijken met balsamico.
De eerste was de Zucchini ala Parmigiana, al eerder gemaakt en niet onbekend hier bij de vaste lezers. Courgette grillen op heet gietijzer.
Vervolgens in een braadslede een laagje saus, plakken courgette, laagje saus, parmezaanse kaas, courgette, saus, mozzarella, parmazkaas.
Broodje erbij roosteren..
En dan heb je aaaaltijd dit op 't einde![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Heerlijk hoe die houtskool smaak vastpakt aan die tomatensaus.
Maar we hielden dus nog een portie saus over. Expres.
@Frits heeft een hele tijd terug een topic gemaakt over pasta conchiglione..
www.bbqgenootschap.nl
Deze is op mijn to do beland en de reden geweest dat de saus dubbel gemaakt werd.
Spinazie bakken, zodat al het vocht eruit is.
Een mengsel van ricotta, gare spinazie, ei, nootmuskaat, zwarte peper.. En een beetje mascarpone toegevoegd omdat ik perongeluk te weinig ricotta mee had genomen.![Roll eyes :rolleyes: :rolleyes:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f644.png)
Vervolgens de pasta 10 minuutjes gekookt in wat water.
En daarna kon het gepriegel beginnen.
Tomatensaus in de braadslede, pasta uitgelegd met open kant naar boven.
Ricotta mengsel in een boterham zakje, vrouw roepen om te helpen die vervolgens zegt: schat, je hebt vandaag bij de ikea 2 spuitflesjes gekocht.....
....
![Cautious :cautious: :cautious:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f612.png)
![Cautious :cautious: :cautious:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f612.png)
![Cautious :cautious: :cautious:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f612.png)
Dus van het boterham zakje weer over naar de spuitfles en het was geen gepriegel, maar een waar feestje om die pasta te vullen. Ging perfect!
Vervolgens nog meer parmezaanse kaas erover. Ook een beetje belegen kaas. En de 2 bekende hoekjes voor de Kids overlaten.
En hup op de hete bbq voor 30 minuten.
Nou een waar feestje..
Ontzettend lekker gegeten en voor herhaling vatbaar @Frits . Hartstikke bedankt voor het delen en:
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
De basissaua bestaat uit knoflook en ui, aan ruiten in een pan, afblussen met passata en verrijken met balsamico.
De eerste was de Zucchini ala Parmigiana, al eerder gemaakt en niet onbekend hier bij de vaste lezers. Courgette grillen op heet gietijzer.
Vervolgens in een braadslede een laagje saus, plakken courgette, laagje saus, parmezaanse kaas, courgette, saus, mozzarella, parmazkaas.
Broodje erbij roosteren..
En dan heb je aaaaltijd dit op 't einde
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Heerlijk hoe die houtskool smaak vastpakt aan die tomatensaus.
Maar we hielden dus nog een portie saus over. Expres.
@Frits heeft een hele tijd terug een topic gemaakt over pasta conchiglione..
Pasta conchiglione.
Laatst kwam ik op Instagram een leuk filmpje tegen met pasta conchiglione, grote schelp pasta. Die moest ik een keer proberen. Je mengt Ricotta, Spinazie, Parmezaanse kaas, pezo, nootmuskaat en een ei Kookt de conchiglione voor 10 minuten. Eigenlijk 2 minuten langer maar het gaat ook nog op...
![www.bbqgenootschap.nl](https://www.bbqgenootschap.nl/data/graphics/favicon-32x32.png)
Deze is op mijn to do beland en de reden geweest dat de saus dubbel gemaakt werd.
Spinazie bakken, zodat al het vocht eruit is.
Een mengsel van ricotta, gare spinazie, ei, nootmuskaat, zwarte peper.. En een beetje mascarpone toegevoegd omdat ik perongeluk te weinig ricotta mee had genomen.
![Roll eyes :rolleyes: :rolleyes:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f644.png)
Vervolgens de pasta 10 minuutjes gekookt in wat water.
En daarna kon het gepriegel beginnen.
Tomatensaus in de braadslede, pasta uitgelegd met open kant naar boven.
Ricotta mengsel in een boterham zakje, vrouw roepen om te helpen die vervolgens zegt: schat, je hebt vandaag bij de ikea 2 spuitflesjes gekocht.....
....
![Cautious :cautious: :cautious:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f612.png)
![Cautious :cautious: :cautious:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f612.png)
![Cautious :cautious: :cautious:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f612.png)
Dus van het boterham zakje weer over naar de spuitfles en het was geen gepriegel, maar een waar feestje om die pasta te vullen. Ging perfect!
Vervolgens nog meer parmezaanse kaas erover. Ook een beetje belegen kaas. En de 2 bekende hoekjes voor de Kids overlaten.
En hup op de hete bbq voor 30 minuten.
Nou een waar feestje..
Ontzettend lekker gegeten en voor herhaling vatbaar @Frits . Hartstikke bedankt voor het delen en:
Hier was niks van gelogenRechtstreeks naar de To Do list. Bedankt Frits!
Hier gaat hier thuis iemand helemaal weg van zijn.
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)