BasBQ
Beef en Steak

1ste Pulled pork

 

Chaker

Tondelzoeker
Berichten
18
Allen,

tijdje geleden heb ik procureur besteld bij bbquality.
Dit weekend was het eindelijk zover, mijn eerste keer pulled pork maken op de Weber MT en dit volgens het recept van Noskos!

Zaterdagavond het vlees geinjecteerd en in de rub gezet:

IMG-20190630-090642.jpg


Omdat het bezoek om 18 uur kwam eten toch maar op tijd begonnen, om +- 9:30 lag hij op de Weber, samen met een stuk appelhout:
IMG-20190630-091203.jpg


Daarna mij DIY controller ingesteld op 120 graden (werkt trouwens super, BBQ bleef zo goed als de hele run stabiel op 120 graden):

IMG-20190630-092754.jpg


Na 4.5 uur zat hij op 74 graden, glaze er op gedaan en nog 2 uur laten garen, toen had hij een mooie bark:

IMG-20190630-152543.jpg


Toen was het tijd voor in te pakken! Om 16:30 tikte de thermometer 92 graden aan, het prikken ging zeer vlot! Het vlees was supermals geworden!
Nog +- 1:30 uur de koelbox in en om 18 uur was hij klaar om te pullen (net op tijd want het bezoek was er):

IMG-20190630-180307.jpg


IMG-20190630-181734.jpg


Voor erbij had ik koolsla gemaakt, ook volgens het Noskos recept, dit was echt superlekker tussen een broodje:

IMG-20190630-182127.jpg



Ik moet zeggen dat ik heel tevreden was voor de eerste keer. Het vlees was supermals en het viel zeer goed in de smaak!


PS: Als snack had ik burned ends voorzien. Veel te weinig blijkbaar, want de mensen die "Geen spek lusten" vonden dit hapje wel zalig:

IMG-20190630-110718.jpg


IMG-20190630-175818.jpg









 
Mooie Pulled Pork, gefeliciteerd met je Knor.
Was hij niet heel rokerig van smaak want dat is een flinke brok rookhout, of vertekent dat door de foto?
 
ziet er goed uit. en een mooie timing ook! bij mij duurt het meestal wel wat langer om een pp gaar te krijgen, maar ik pak ze ook nooit in.
gefeliciteerd met je knor!
 
Ewald zei:
Mooie Pulled Pork, gefeliciteerd met je Knor.
Was hij niet heel rokerig van smaak want dat is een flinke brok rookhout, of vertekent dat door de foto?

bedankt! En de rooksmaak viel goed mee eigenlijk. Van het hout blijft ook zeer veel over. Maar het is een stuk voordeliger om bij de boer een halve kuub hout te halen dan zakjes chunks van Weber haha
 
Klassieke fout om te weinig snacks te maken, hier ook altijd onderschat.
 
Mooie run. Je PP ziet er goed uit.
De controler is trouwens ook wel gaaf gedaan. Lijkt me een leuk ding om ook eens te maken.
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Keurig hoor, gefeliciteerd met je Knorrie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan