Fien
Tondelzoeker
- Berichten
- 15
Een uitdagende opdracht: fruit in je snuit van de bbq, met weinig bbq-ervaring. Dus (eerlijk is eerlijk) heb heeeeeel veel advies gevraagd aan Manlief @Smoke-A-Holic (alleen over de bbq hoor!! Het verzinnen lukte mij zelf heel goed).
Uiteraard gestart met het allerbelangrijkste: de ijsjes voor Fien maken

Toen werd het tijd voor de wedstrijd.
Eerst de kip gepekeld. Dat kon prima een paar uurtjes staan.
In de tussentijd de prei julienne gesneden, en de mango ook. Blij dat ik de worteltjes al julienne-gesneden had gekocht, want ik ben geen snelle snijder.
Dan zelf bbq-saus maken: sjalotje klein snijden (stiekem gebruik gemaakt van de hakmachine).
De helft daarvan in de blender, samen met alle andere ingrediënten:
Deze kon de koeling in, met de andere helft van de stukjes sjalot om het geheel toch een beetje textuur te geven.
Dan de kippendijtjes op de bbq grillen op 165 graden. Ingewreven met een beetje peper, zout en paprikapoeder tot kerntemperatuur 65 graden.
In de tussentijd een start maken met de bramensaus:
Alle ingrediënten in een pan, en zachtjes aan de kook brengen.
De kippendijtjes liggen inmiddels lekker een beetje badderen in de bouillon in een aluminium (bad)kuipje op de bbq, tot kerntemperatuur van 75-80 graden.
Eventjes laten afkoelen, en dan met 2 vorken uit elkaar pullen.
Schijfjes appel en mango mogen starten op de bbq:
Dan is het is tijd om de loempiavellen te vullen:
De bramensaus staat lekker in te koken tot jam-dikte.
Manlief werpt een wakende blik op het geheel in de tijd dat ik de loempiaatjes maak.
En daar gaan ze:
Op directe hitte 200 graden, ongeveer 1 minuutje per kant.
(en de liefhebber van warme bbq-saus kan nu even snel een schaaltje bbq-saus opwarmen in de magnetron
)
Een slablaadje voor de nodige vezeltjes, een paar braampjes voor het leuke gezicht, samen met 2 dipsausjes, maakt een gezellig plankje met loempiaatjes:
En Fien heeft (na haar eigen brokjes) genoten van haar ijsje


Uiteraard gestart met het allerbelangrijkste: de ijsjes voor Fien maken


Toen werd het tijd voor de wedstrijd.
Eerst de kip gepekeld. Dat kon prima een paar uurtjes staan.
In de tussentijd de prei julienne gesneden, en de mango ook. Blij dat ik de worteltjes al julienne-gesneden had gekocht, want ik ben geen snelle snijder.
Dan zelf bbq-saus maken: sjalotje klein snijden (stiekem gebruik gemaakt van de hakmachine).
De helft daarvan in de blender, samen met alle andere ingrediënten:
Deze kon de koeling in, met de andere helft van de stukjes sjalot om het geheel toch een beetje textuur te geven.
Dan de kippendijtjes op de bbq grillen op 165 graden. Ingewreven met een beetje peper, zout en paprikapoeder tot kerntemperatuur 65 graden.
In de tussentijd een start maken met de bramensaus:
Alle ingrediënten in een pan, en zachtjes aan de kook brengen.
De kippendijtjes liggen inmiddels lekker een beetje badderen in de bouillon in een aluminium (bad)kuipje op de bbq, tot kerntemperatuur van 75-80 graden.
Eventjes laten afkoelen, en dan met 2 vorken uit elkaar pullen.
Schijfjes appel en mango mogen starten op de bbq:
Dan is het is tijd om de loempiavellen te vullen:
De bramensaus staat lekker in te koken tot jam-dikte.
Manlief werpt een wakende blik op het geheel in de tijd dat ik de loempiaatjes maak.
En daar gaan ze:
Op directe hitte 200 graden, ongeveer 1 minuutje per kant.
(en de liefhebber van warme bbq-saus kan nu even snel een schaaltje bbq-saus opwarmen in de magnetron

Een slablaadje voor de nodige vezeltjes, een paar braampjes voor het leuke gezicht, samen met 2 dipsausjes, maakt een gezellig plankje met loempiaatjes:
En Fien heeft (na haar eigen brokjes) genoten van haar ijsje


