BasBQ
Beef en Steak

1e Pulled Porc ( Boston Butt )

 
 

toet007

Sprokkelaar
Berichten
48
Boston Butt 4.7 kg.....( pulled porc )###update 6

Waarom geen procureur hoor ik jullie denken, nou omdat dat de Amerikanen ook niet gebruiken, die gebruiken Boston Butt........

Voorbereidingen zijn getroffen......vlees staat gemarineerd......barbecue staat gestapeld......hd camera accu's staan vol, voor de tutorial.....alles gereed......

Om 5 u vanacht gaan we starten......ik reken op een uur of 14.....

Morgen hou ik jullie volledig op de hoogte....
Gaan we hier gewoon verder.

--------------------------

Zo mensen heerlijk vroeg de vogeltjes fluiten, en de fik mag erin.
--------------------------
Temperatuur van de ketel kreeg ik ff moeizaam omhoog.....had een te smalle snake neergelegd...dom dom....., temperatuur gaat omhoog eindelijk na dik anderhalf uur....
Intussen ff een rondje formule 1 op de playstation.

d739c8724e9587b0ba95e46286588f12.jpg

-------------------------
Zojuist ingesprayed....met een mengsel van cola,appelcider azijn & strohrum.
Temperatuur gaat top.
115 gr dome
44 gr vlees
4 uur bezig

7094a819b7a22b8c09a8d53de4a07922.jpg

--------------------------

5 uurtjes verder
Vlees kern 58 grd
Dome temp 113 grd
Ingesprayed

Denk nog een uurtje en dan gaattie in de folie.....
2f00ff37088816dbe6343c8e4b412d4e.jpg

--------------------------

Zo inmiddels 8 uurtjes onderweg.
Kerntemp. 71 grd
Rooster temp. 114 grd
Ingesprayed

Inmiddels even snel een nieuwe snake neergelegd want deze was inmiddels aardig.aan zijn einde.
En in.een schaal gedaan, wil nog even wachten, of helemaal niet inpakken.
Maar wil wel wat lekvocht voor de saus

2c1a30167161435a2174d05b06200ade.jpg


--------------------------'
9 uurtjes onderweg
Kerntemp. 73 grd
Rooster temp. 110 grd

Klep maar ff uurtje xtra dicht.

Denk het vlees nu in de 'stall' zit......
----------------------------

11 uurtjes verder
Kerntemp. 81 grd
Roostertemp. 111 grd.
Ingesprayed.

Nog steeds niet ingepakt.....en denk ook ik dat niet meer ga doen.

5112609809f0602a7e3a71bc3d71b84a.jpg


-----------------------------
 
Tja, nu ben ik toch bang dat je geen echte Boston Butt hebt maar een "gewone" varkensschouder, dus zonder de procureur.  ;)
 
2Bushy zei:
Tja, nu ben ik toch bang dat je geen echte Boston Butt hebt maar een "gewone" varkensschouder, dus zonder de procureur.  ;)
Vroeg die slager om een Boston Butt....en hiermee kwam die aanzetten......been is er alleen uit al....helaas.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Veel plezier alvast!
 
Succes! Een Boston Butt is met been idd maar dat mag de pret niet drukken. Veel plezier


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
toet007 zei:
2Bushy zei:
Tja, nu ben ik toch bang dat je geen echte Boston Butt hebt maar een "gewone" varkensschouder, dus zonder de procureur.  ;)
Vroeg die slager om een Boston Butt....en hiermee kwam die aanzetten......been is er alleen uit al....helaas.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

Begrijpelijk, in Nederland worden de varkens bijna niet, op de Amerikaanse manier, uitgesneden.
 
Begrijpelijk wel, maar het was netter geweest als je dat wordt verteld. Al is het maar 'kan ik niet regelen, maar dit komt heel dichtbij'.
Het zal de pret niet drukken hoor :)
 
Morgen wordt een mooie dag. Geniet ervan. Doe mij maar een met coleslaw en bbq sauce. The american way

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
SilverFox zei:
Begrijpelijk wel, maar het was netter geweest als je dat wordt verteld. Al is het maar 'kan ik niet regelen, maar dit komt heel dichtbij'.
Het zal de pret niet drukken hoor :)
Volgens boek jord althuizen gebruikt hij dit ook.
 
MarcovdK zei:
Morgen wordt een mooie dag. Geniet ervan. Doe mij maar een met coleslaw en bbq sauce. The american way

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
Zo gaat die ook eruit.....a.s. zaterdag ochtend....
 
https://youtu.be/_A6TP-EmXR4

15.5 uur later, niet ingepakt.
Spray van 100 ml strohrum 80%, 100ml cola, 100ml.appelciderazijn.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Filmpje zag er goed uit. Lekker gaar en een mooie bark! Zal zeker lekker gesmaakt hebben, vooral na de spritzzzzzzzzzzzzz,
 
Gefeliciteerd met je knorretje! Waarom een bord onder je vlees in de BBQ?
 
Frits zei:
Gefeliciteerd met je knorretje! Waarom een bord onder je vlees in de BBQ?
Wilde de laatste paar uur wat vocht hebben....had hem.niet ingepakt vandaar

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan