- Berichten
- 326
Hij stond al een geruime tijd op de planning en afgelopen zondag was het zover.
Zaterdag de procureur voorbereid en deze voorzien van de Noskos Greek rub en geïnjecteerd met wat appelsap.
Het was een mooi stuk van 2,1kg
Vervolgens de kamado alvast voorbereid voor de volgende ochtend.
Zondag ochtend om 7 uur de bbq aangestoken met 2 stukjes appel chunks boven op de kolen.
Vervolgens een van de probe's op het rooster gelegd en toen deze rond de 120 graden aangaf de procureur op de Q gelegd.
Ongeveer 6 uur later had hij de 75 graden bereikt en hem vervolgens in aluminium folie gewikkeld om hem verder door te garen.
Van 60 naar 75graden heeft hij zeer lang over gedaan.
Ongeveer 5 uur later zat hij dan op 94 graden en heb hem van het rooster gehaald.
Deze nog even een uur laten rusten en ondertussen zelfgemaakte coleslaw gemaakt (helaas geen foto)
Na het lange wachten begonnen met pullen en intussen heerlijke Italiaanse bollen afgebakken in de oven.
Het smaakte uiteraard super en er bleef nog zoveel over dat we de volgende dag nog maar een broodje hebben genomen.
We wouden wat invriezen maar daar zijn we niet mee overgekomen
De rest werd tussendoor opgesmikkeld.
Zeker voor herhaling vatbaar!
Zaterdag de procureur voorbereid en deze voorzien van de Noskos Greek rub en geïnjecteerd met wat appelsap.
Het was een mooi stuk van 2,1kg
Vervolgens de kamado alvast voorbereid voor de volgende ochtend.
Zondag ochtend om 7 uur de bbq aangestoken met 2 stukjes appel chunks boven op de kolen.
Vervolgens een van de probe's op het rooster gelegd en toen deze rond de 120 graden aangaf de procureur op de Q gelegd.
Ongeveer 6 uur later had hij de 75 graden bereikt en hem vervolgens in aluminium folie gewikkeld om hem verder door te garen.
Van 60 naar 75graden heeft hij zeer lang over gedaan.
Ongeveer 5 uur later zat hij dan op 94 graden en heb hem van het rooster gehaald.
Deze nog even een uur laten rusten en ondertussen zelfgemaakte coleslaw gemaakt (helaas geen foto)
Na het lange wachten begonnen met pullen en intussen heerlijke Italiaanse bollen afgebakken in de oven.
Het smaakte uiteraard super en er bleef nog zoveel over dat we de volgende dag nog maar een broodje hebben genomen.
We wouden wat invriezen maar daar zijn we niet mee overgekomen

De rest werd tussendoor opgesmikkeld.
Zeker voor herhaling vatbaar!