- Berichten
- 196
Eindelijk was het zover, mijn 1e keer low & slow spareribs maken.
Geen gedoe met voorkoken in water of voorgaren in de oven, gewoon "from scratch" op de BBQ
De ribs bij Beef & Steak besteld om voor kerst te maken. 4 racks in totaal; 1 om te "oefenen" en 3 voor tijdens de kerst (had redelijk wat bezoek)
Recept gebruikt van Smokey Goodness, en daarbij een beetje een mix gemaakt tussen de festival style ribs en de competition ribs.
Dag ervoor de voorbereidingen gedaan; Rub en saus:
Tevens (als kerstpakket) een erg handige thermometer besteld, meet zowel kern als dome temperatuur in 1:
De try run was een week eerder, zelfde aanpak en een erg goed resultaat, hier een foto van het afgrillen na het lakken:
De "grande finale" was dus eerste kerstdag. De ribs lagen de dag ervoor al geduldig te wachten in de koelkast, netjes voorzien van rub
Tevens nog even de welbekende ikea oplossing in huis gehaald:
Al met al goed gegaan, maar ik heb de temperatuur niet zo goed onder controle weten te houden als bij de try run.
Omdat'ie tijdens de garing in folie wat hoog ging, heb ik de schuiven wat dichtgedraaid. Waarschijnlijk toch iets te veel, want het kwam niet meer heel hoog bij het afgrillen.
Al met al toch goed gelukt, maar met 3 racks (a 1250 gr elk) er op mag het volgende keer iets langer, ze vielen niet zo van het bot af als bij de try-run.
In ieder geval weer een hoop geleerd, waaronder het feit dat geduld niet mijn sterkste kant is
We hebben evengoed heerlijk gegeten!
Geen gedoe met voorkoken in water of voorgaren in de oven, gewoon "from scratch" op de BBQ
De ribs bij Beef & Steak besteld om voor kerst te maken. 4 racks in totaal; 1 om te "oefenen" en 3 voor tijdens de kerst (had redelijk wat bezoek)
Recept gebruikt van Smokey Goodness, en daarbij een beetje een mix gemaakt tussen de festival style ribs en de competition ribs.
Dag ervoor de voorbereidingen gedaan; Rub en saus:

Tevens (als kerstpakket) een erg handige thermometer besteld, meet zowel kern als dome temperatuur in 1:

De try run was een week eerder, zelfde aanpak en een erg goed resultaat, hier een foto van het afgrillen na het lakken:

De "grande finale" was dus eerste kerstdag. De ribs lagen de dag ervoor al geduldig te wachten in de koelkast, netjes voorzien van rub
Tevens nog even de welbekende ikea oplossing in huis gehaald:

Al met al goed gegaan, maar ik heb de temperatuur niet zo goed onder controle weten te houden als bij de try run.
Omdat'ie tijdens de garing in folie wat hoog ging, heb ik de schuiven wat dichtgedraaid. Waarschijnlijk toch iets te veel, want het kwam niet meer heel hoog bij het afgrillen.
Al met al toch goed gelukt, maar met 3 racks (a 1250 gr elk) er op mag het volgende keer iets langer, ze vielen niet zo van het bot af als bij de try-run.
In ieder geval weer een hoop geleerd, waaronder het feit dat geduld niet mijn sterkste kant is

We hebben evengoed heerlijk gegeten!
