BasBQ
Beef en Steak

1e keer lamsbout in mijn offset

gitanoiwan

Sprokkelaar
Berichten
46
had een lamsbout in mijn offset gemaakt en was goed gelukt.
was toch nog 4 a 5 uur bezig geweest, omdat ik toch wel aan het zoeken ben hoe ik het beste de temp kan regelen , het is namelijk een goedkope offset dus verlies toch rook en temp .
maar is toch goed gelukt ik begon met 125 ?C in mijn ogen toch iets te warm, en kreeg het oplaatst toch stabiel op 100?C
ik heb toen ik de kern temp op 58?C had ingepakt en na laten garen tot 61 ?C
resultaat was een mooie sappige bout met een mooie rookring en een heerlijke smaak.
gerookt op elzenhout wat toch verrassend een fruitige geur gaf.
had een lamsbout van 1.5 kilo en met tijm, rozemarijn ,knoflook , en 4 seizoenen peper en zeezout en olijfolie ingesmeerd
a0786278cd0bd5208df1be0b1ccd5ccf.jpg
b7fac8a208b149b2f54dd601d04bcca8.jpg
eac9dcee70b9a501c570432d40ecea41.jpg
90f38b096711e541e560a8fb7a8c16a2.jpg
6adcd99e9f1148898651815129789f20.jpg
7511eda1cd5e9dba7d37ea35c97d76be.jpg
28e4aa34658a60a20c08f2bdd9e856da.jpg
bcf129d635cceb566de0a83428982663.jpg
8a9f8e40bd930b675cb88e569dd78940.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Dat ziet er uit als een heel lekker hapje!
 
Lust ik wel!
 
Mooie eerste repo... ga zo door Iwan!
 
Dat van die goedkope offset zie je toch niet in het resultaat ;)
Ziet er prima/lekker uit. :)
 
Er bestaat een grote kans dat ik dit wel zou lusten, lekker bezig!
 
was ook erg goed gelukt,  kreeg een vriend te eten uit Iran dus dacht ga toch iets lekkers maken ... was een feestmaal
vooraf hadden we gambas al ajillo

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Oei Gamba's....
 
Mmh heerlijk resultaat!
 
Daar had ik ook wel een bordje van gelust! Ziet er super uit!
 
Lekker bezig geweest. Geen mooiere hobby dan een beetje kloten met temperatuur en uiteindelijk een mooi stuk vlees op tafel te kunnen zetten. Uiteraard dit alles onder het genot van een lekker biertje of in mijn geval een goed gemixte Bacardi-cola (oakheart, om de smaak met rook van het eiken niet te veel te verstoren  :D :D :D)
Leuke rapportage, blijf lekker doorgaan zo...
 
Mooi gedaan, ik ben gek op lamsvlees en het is ook nog eens heel gezond ;)
 
Heb nu al een paar keer lam voorbij zien komen. Tijd om eens een lamsrack mee te nemen bij de slager.  Krijg er toch wel trek in.
Ziet er goed uit op je smoker. Het maakt niet uit hoe duur of goedkoop je spullen zijn. Het is de man/vrouw aan de Q die het eten maakt
 
Terug
Bovenaan Onderaan