BasBQ
Beef en Steak

1e keer kip kebab v/h spit

 

Frans Jansen

Vuurmaker
Berichten
60
Voor de 1e keer de spit gebruikt. Maar direct een klassieker gemaakt.
Eerst de kip in de rub gezet. Een uurtje laten intrekken.
Aan het spit rijgen van de kippendijen
4C104020-287B-4B08-A247-8AC9D9F939C5.jpeg

Spit op de kamado 120|~130 graden.
26DA6577-7346-450A-8B71-44823F5DCAB9.jpeg



2 1/2 uur later klaar.
39FC0A6D-56B5-4ECF-A9B0-1ED6FC639CD9.jpeg

Plakjes snijden en aan tafel
ED724904-B4C3-4D36-965B-5028BDFB6281.jpeg
 
Heerlijk. Hangt het vlees direct boven de kolen?
Nee, de kolen staan opgestapeld tegen de achterkant. Het pit hangt nog voor het scheidingsrooster. Het vet valt dus niet op de kolen. Heb een heel klein laagje as in de aspan laten liggen. Hier valt het vet op. Makkelijk schoonmaken straks.
 
Ik doe meestal aluminium folie onder en als ik een lange sessie heb doe ik het ook op de scheidingswand rooster voor meer een indirecte effect.
Ook nog een groot voordeel, niks schoonmaken 😅
20220509_135828.jpg
 
Lekker hoor!

Dus daar is dat schot voor! Vraag me al een hele tijd af hoe ik dat kon gaan gebruiken.
 

Ja zoiets.

Heb nog nooit de noodzaak gehad om het in de kolenmand ook te delen.

Bij gebruik van spit (welke ik dus niet heb) snap ik het helemaal.
 
Terug
Bovenaan Onderaan