Het moest er nu van komen. E?n van de goede voornemens was het maken van pulled pork.
Gisteren jarig en was mooie gelegenheid om dit voor het eerst te doen. Aangenaam weer, ook dat zat mee.
Woensdag bij de C1000 de bestelde procureur opgehaald, was ruim 3 kilo.
Wat overtollig vet weggesneden en het vlees ingesmeerd met de rub.
Vervolgens ingepakt in folie en koel weggezet.
Volgende ochtend rond 10.00 uur op de WSM gelegd die op dat moment een temperatuur had van tegen de 120 graden. Als rookhout wat vochtige beukensnippers en een blok eiken van een oud wijnvat.
Zag er om 15.00uur zo uit.
Vervolgens ingesmeerd met de glaze.
Om 18.00 uur was de kerntemperatuur 70 graden en heb ik het vlees ingepakt (foto vergeten)
En toen maar wachten, het duurde lang voordat de kerntemperatuur van 88 graden werd bereikt. Aan het eind de keteltemparatuur ook wat opgevoerd naar zo'n 130 graden.
Tegen 20.30 uur mocht hij er eindelijk af. De visite stond al voor de deur. Was liever een uurtje eerder klaar geweest maar het was niet anders.
Vlees opnieuw ingepakt en een half uur laten rusten.
Rond 21.00 uur uit de folie en pullen maar!
Nog wat saus toegevoegd en het feest kon beginnen.
En dan het belangrijkste, wat vonden we ervan?
Het vlees was heerlijk, zacht, mals en sappig. Qua smaak kies ik de volgende keer voor wat stevigere en minder zoete smaken. Vond het nu iets aan de te zoete kant. Heb achteraf nog wat zout en peper toegevoegd.
Alles bij elkaar zeker de moeite waard en zal herhaald worden.
Er zijn nog wat restjes over, maar eens bij de recepten kijken wat ik daar mee ga doen.
Gisteren jarig en was mooie gelegenheid om dit voor het eerst te doen. Aangenaam weer, ook dat zat mee.
Woensdag bij de C1000 de bestelde procureur opgehaald, was ruim 3 kilo.

Wat overtollig vet weggesneden en het vlees ingesmeerd met de rub.

Vervolgens ingepakt in folie en koel weggezet.

Volgende ochtend rond 10.00 uur op de WSM gelegd die op dat moment een temperatuur had van tegen de 120 graden. Als rookhout wat vochtige beukensnippers en een blok eiken van een oud wijnvat.
Zag er om 15.00uur zo uit.

Vervolgens ingesmeerd met de glaze.

Om 18.00 uur was de kerntemperatuur 70 graden en heb ik het vlees ingepakt (foto vergeten)
En toen maar wachten, het duurde lang voordat de kerntemperatuur van 88 graden werd bereikt. Aan het eind de keteltemparatuur ook wat opgevoerd naar zo'n 130 graden.
Tegen 20.30 uur mocht hij er eindelijk af. De visite stond al voor de deur. Was liever een uurtje eerder klaar geweest maar het was niet anders.
Vlees opnieuw ingepakt en een half uur laten rusten.
Rond 21.00 uur uit de folie en pullen maar!


Nog wat saus toegevoegd en het feest kon beginnen.
En dan het belangrijkste, wat vonden we ervan?
Het vlees was heerlijk, zacht, mals en sappig. Qua smaak kies ik de volgende keer voor wat stevigere en minder zoete smaken. Vond het nu iets aan de te zoete kant. Heb achteraf nog wat zout en peper toegevoegd.
Alles bij elkaar zeker de moeite waard en zal herhaald worden.
Er zijn nog wat restjes over, maar eens bij de recepten kijken wat ik daar mee ga doen.