BasBQ
Beef en Steak

1 beef rib voor het hele gezin

Mdieli

Tondelzoeker
Berichten
5
We hadden een tijdje terug via Aalvink wat Runderribs besteld. Bij het bestellen gedacht dat het 1 stuk zou zijn, maar het waren afzonderlijke ribs van ca. 1 kilo.
Nu is dat geen probleem natuurlijk: alle ribben los verpakt en ingevroren. 

Het idee was om een lekker bordje te maken wat van de Q af is gekomen. (Zoals wel vaker ;))
Dus 1 rib ontdooit en deze in de basisrub gezet (paprikapoeder, peper, zout, suiker) en deze aangevuld met wat chinese 5 kruiden, snufje chilipoeder en knoflookpoeder.

e18f3d9004a0f5fcd5283c2b59ab8913.jpg


9cfe8b0e457ea0c7e7a2ff0ccf5564d8.jpg

Deze eerst even een uurtje gerookt met hickory om net dat tikkeltje extra te krijgen.
(Altijd mooi om de rook uit de Margriet te zien komen)
b9d1586f371c8e442e85b6a4bb77f6df.jpg


Vervolgens op een temperatuur van ca. 110-115 graden langzaam aan laten garen. 

Toen het vlees bijna gaar genoeg was, nog even de 47er opgestookt en hierop een skillet met wat boontjes (plus spekjes, peper en knoflook) gezet.
c02918ddf5389741ef3d4b05b51924fe.jpg


e76920cb54580edff14873e1151a0f23.jpg


Al met al een lekker bordje eten :)

5fd33a3e1800faff85e66a4daf644f8a.jpg
 
Mooi stukje vlees


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Daar is niets mis mee!
Hoe lang heeft hij er ongeveer op gelegen?

Verstuurd vanaf mijn Moto G met Tapatalk

 
Ronny zei:
Daar is niets mis mee!
Hoe lang heeft hij er ongeveer op gelegen?

Verstuurd vanaf mijn Moto G met Tapatalk
Ik heb het niet bijgehouden, maar was volgens mij in de buurt van de 4,5 uur.
 
Dat ziet er lekker uit!
 
Ronald84 zei:
Wat was hierbij de temperatuur van de Q zelf ? Ziet er in ieder geval smakelijk uit  :p
Ik neem aan de Q van het vlees? Die fluctueerde tussen 110 en 115 graden.
 
Inderdaad, ik ben nog wat ervaringen van andere aan het zoeken omdat het bij mij de
Vorige keer niet helemaal goed ging bij de beefribs
 
Mooi hoor
 
Nice
 
Terug
Bovenaan Onderaan