BasBQ
Beef en Steak

1,7 kg spek op de WSM

 

Roland

Stoker
Berichten
397
Het is hier rotweer, koud voor de tijd van het jaar, veel regen en veel wind. Wat doe je dan? de WSM maar uit de garage halen.

1,7 kg gezouten spek zonder zwoerd in 3 stukken verdeeld, cocosbriketten in de WSM volgens de Minion methode en wat eikenhout erbij.
2 uur gerookt met temperatuur tussen 95-100° en dan nog 30 minuten de boel wat opgestookt om een kerntemperatuur van 77° te halen.

Spek ligt nu in een zipzak te wachten tot morgen.

DSC_3804.JPG


DSC_3805.JPG


DSC_3807.JPG


DSC_3809.JPG
 
Super goed idee! Spek is zalig!
 
WSM uit de garage halen? Volgens mij bedoel je uit de doos halen. Deze ziet er nog hagelnieuw uit. Gaaf ding hoor!
 
WSM uit de garage halen? Volgens mij bedoel je uit de doos halen. Deze ziet er nog hagelnieuw uit. Gaaf ding hoor!
Ja, buitenkant draag ik wel wat zorg voor, maar binnenkant daar zit toch al "smaak" in zoals ze zeggen, ik moet proberen te vermijden er voorbij te lopen in de garage want krijg altijd trek van de geur die er vanaf komt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan