Beef en Steak

Pulled Boar (de andere knor)

Nicon

Stoker
Berichten
365
Dag forumleden,

Gisteren was een mooie dag voor een experimentje. Ik heb via een locale jager en aantal stukken everzwijn op de kop kunnen tikken. Het zijn geen standaard stukken; je kon kiezen uit ‘been’, ‘nek’, ‘schouder’, ‘rib’ of ‘rug’. Dit stuk bleek zowel rug met magerder filet als een stukje vettere rib te bevatten. Geen idee hoe “wild” dit zwijntje zou smaken of hoe stug/mals het vlees zou zijn. Dus… pulled boar dan maar, dan kan het zeker niet mislukken.

1759068889660.jpeg


Dry-brine in de nacht voorafgaand aan de L&S sessie. De rub met een Mexicaanse twist. (Qua kleur had het vlees bijna iets weg van rund.)

1759069002062.jpeg


Appelhout in de basket en dan “set it and (almost) forget it” rond 130 graden.

1759069209562.jpeg


Drie uurtjes later, een mooie bark en we zijn aangekomen bij “the stall”.

1759069283689.jpeg


Het laatste zetje in de Creuset; een wrap in folie met alle botjes was geen goede optie. Scheutje water, azijn en boter voor de vochtigheid erbij en door op 170 graden.

1759071643460.jpeg


Probe tender bij 99 graden (best stukje hoger dan andere pulled pork uit het verleden). En even een uurtje laten rusten alvorens alles te pullen.

1759071716079.jpeg


1759071734253.jpeg


1759071751636.jpeg


Op een warme tortilla met pico de gallo en ingelegde rode uitjes. Was een succesnummertje, ook onze dreumes was ervan gecharmeerd!

1759072516169.jpeg
 
Mooi hoor en gaaf stuk vlees! Was de smaak nou erg anders dan bij normaal varkensvlees?
 
Wild porky. Altijd lekker. Ziet er prima uit.
 
Mooi hoor en gaaf stuk vlees! Was de smaak nou erg anders dan bij normaal varkensvlees?
“Wild” smaak was heel subtiel, iets minder sappig/mals dan de procureur die ik normaal zou gebruiken maar zeker niet droog. Injecteren zou je denk ik wel het risico lopen op het wegmoffelen van de subtiele wildsmaak. Maar ook dat zal per dier wisselen denk ik.
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
resultaat zier er erg goed uit, alhoewel, alle foto's eigenlijk wel haha
 
Injecteren zou je denk ik wel het risico lopen op het wegmoffelen van de subtiele wildsmaak
Heerlijk Nicon😋

Ik maak dit regelmatig als het seizoen daarvoor is.
Injecteren doe ik nooit, ik heb dat 1 keer gedaan en zoals je zelf aangeeft moffel je daar inderdaad de lekkere wild smaak wat een een wildzwijn nek zit weg.
 
Goed gedaan man, bij mij zijn de resultaten weleens verschillend door wat geëxperimenteer zo af en toe; maar het blijft een feest
 
Terug
Bovenaan Onderaan