MacMarty89
Vuurmaker
- Berichten
- 61
Mijn vrouw is vegetarisch. Ik maak geregeld ook dat soort gerechten. Deze keer vegetarische burgers.
Maak een mix van volkoren tarwemeel, psylliumvezels, teffmeel, gist, havermout, zeezout, uienpoeder, currypoeder, selderij en koriander. Je kunt het ook kant-en-klaar kopen (dat is de zogenaamde 'Boekoeloekoe' kruidenmix). Voeg daar gesnipperde ui, kaas, yoghurt en een ei aan toe. Dit laat je ongeveer 15 á 30 minuten in de koelkast opstijven. Dump het geheel in een burgerpers en bak wat extra uitjes aan.
De barbecue gaat op ongeveer 200 °C. Burgers op de plancha. De broodjes gingen achter op het rooster wel iets te hard, maar het was geen verloren zaak. Sausje erbij gemaakt van tartaarsaus, ketchup, mosterd, worchestersaus, mayonnaise, peper, knoflookpoeder, Sweet Baby Ray’s en wat olijfolie. Ribbelfrietjes erbij uit de AirFryer.
Resultaat:
Erg smaakvol. Het is niet een vleesvervanger en zo smaakt het ook niet. Zie het meer als een mix tussen een pannenkoek en een gebakken ei, alleen dan steviger met een wat pittigere toets.
Maak een mix van volkoren tarwemeel, psylliumvezels, teffmeel, gist, havermout, zeezout, uienpoeder, currypoeder, selderij en koriander. Je kunt het ook kant-en-klaar kopen (dat is de zogenaamde 'Boekoeloekoe' kruidenmix). Voeg daar gesnipperde ui, kaas, yoghurt en een ei aan toe. Dit laat je ongeveer 15 á 30 minuten in de koelkast opstijven. Dump het geheel in een burgerpers en bak wat extra uitjes aan.
De barbecue gaat op ongeveer 200 °C. Burgers op de plancha. De broodjes gingen achter op het rooster wel iets te hard, maar het was geen verloren zaak. Sausje erbij gemaakt van tartaarsaus, ketchup, mosterd, worchestersaus, mayonnaise, peper, knoflookpoeder, Sweet Baby Ray’s en wat olijfolie. Ribbelfrietjes erbij uit de AirFryer.
Resultaat:
Erg smaakvol. Het is niet een vleesvervanger en zo smaakt het ook niet. Zie het meer als een mix tussen een pannenkoek en een gebakken ei, alleen dan steviger met een wat pittigere toets.
Laatst bewerkt: