Hupie
Tondelzoeker
- Berichten
- 6
Hoi iedereen, ik ben Huib, 40 jaar oud (al 6 jaar!) en woon in Zeist. Ben getrouwd en samen hebben we 2 kinderen, van bijna 10 en bijna 12, die we aan het opvoeden zijn om ook echte "bourgondiers" te worden, zoals wij onszelf beschouwen.
Tot april dit jaar heb ik regelmatig gerookt en gegrilled met een Weber Kettle 47cm. Een van onze all-year-round favorieten is warm gerookte zalmzijde. Voor bij de borrel, met Pasen, met Kerst etc. Werkt prima op een Weber, maar in de winter toch lastig de temp. constant te houden. Nu had ik met Pasen een groot, reeds gepekeld stuk zalm over. M'n zwager had een Grill Guru Kamado staan en zei: waarom kom je die hier niet even roken/afgaren als jullie toch hierheen komen? Aldus geregeld.
Nu had ik nog nooit met een kamado gewerkt, en om heel eerlijk te zijn vond ik het een (dure) hype die ik lange tijd aan me voorbij heb laten gaan. Tot die ene middag... Vanaf het moment dat ik dat deksel opendeed, prachtige grote stukken houtskool in het mandje deed en de boel met 1 wokkeltje aanstak was ik verkocht. Binnen 20 minuten had ik een volstrekt stabiele temp van 90 graden. Blokje rookhout erop, hitteschild en rek met zalm erop en roken maar.
Het eindresultaat was de lekkerste warm gerookte zalm die ik ooit gemaakt had, maar tegelijkertijd met het grootste gemak.
Kortom diezelfde middag heel impulsief een Grizzly Grills Elite Large besteld. Want die leek een erg goeie deal (heel compleet) met nog eens 20% korting bij Welkoop. Naderhand had ik wel wat nare ervaringen gelezen op o.a. dit forum over Grizzly Grills met barsten, maar had de hoop dat die inmiddels wel tot het verleden zouden behoren. Afgelopen maanden met ontzettend veel plezier en succes o.a. picanha, bavette, beer can chicken, 2-2-1 spareribs, sticky drumsticks en nog veel meer gemaakt. Het werken met een kamado is een feestje, met name door het gemak, de veelzijdigheid en de veel grotere precisie t.o.v. mijn trouwe Weber.
Tot vorige week... I.v.m. de eerdere ervaringen van Grizzly Grills gebruikers hield ik de boel al wat scherper in de gaten, maar ik keek dus even naar de onderkant van de base en wat zag ik: EEN SCHEUR!!!! En nee, geen craquelé, maar een echte scheur door en door het keramiek van basis. Ik wacht nu op een reactie van de importeur op mijn garantieverzoek. Even afwachten wat ze daarmee doen, maar hoe dan ook: Kamado koken is het helemaal voor mij.
Bedankt als je t tot hier hebt volgehouden
Tot april dit jaar heb ik regelmatig gerookt en gegrilled met een Weber Kettle 47cm. Een van onze all-year-round favorieten is warm gerookte zalmzijde. Voor bij de borrel, met Pasen, met Kerst etc. Werkt prima op een Weber, maar in de winter toch lastig de temp. constant te houden. Nu had ik met Pasen een groot, reeds gepekeld stuk zalm over. M'n zwager had een Grill Guru Kamado staan en zei: waarom kom je die hier niet even roken/afgaren als jullie toch hierheen komen? Aldus geregeld.
Nu had ik nog nooit met een kamado gewerkt, en om heel eerlijk te zijn vond ik het een (dure) hype die ik lange tijd aan me voorbij heb laten gaan. Tot die ene middag... Vanaf het moment dat ik dat deksel opendeed, prachtige grote stukken houtskool in het mandje deed en de boel met 1 wokkeltje aanstak was ik verkocht. Binnen 20 minuten had ik een volstrekt stabiele temp van 90 graden. Blokje rookhout erop, hitteschild en rek met zalm erop en roken maar.
Het eindresultaat was de lekkerste warm gerookte zalm die ik ooit gemaakt had, maar tegelijkertijd met het grootste gemak.
Kortom diezelfde middag heel impulsief een Grizzly Grills Elite Large besteld. Want die leek een erg goeie deal (heel compleet) met nog eens 20% korting bij Welkoop. Naderhand had ik wel wat nare ervaringen gelezen op o.a. dit forum over Grizzly Grills met barsten, maar had de hoop dat die inmiddels wel tot het verleden zouden behoren. Afgelopen maanden met ontzettend veel plezier en succes o.a. picanha, bavette, beer can chicken, 2-2-1 spareribs, sticky drumsticks en nog veel meer gemaakt. Het werken met een kamado is een feestje, met name door het gemak, de veelzijdigheid en de veel grotere precisie t.o.v. mijn trouwe Weber.
Tot vorige week... I.v.m. de eerdere ervaringen van Grizzly Grills gebruikers hield ik de boel al wat scherper in de gaten, maar ik keek dus even naar de onderkant van de base en wat zag ik: EEN SCHEUR!!!! En nee, geen craquelé, maar een echte scheur door en door het keramiek van basis. Ik wacht nu op een reactie van de importeur op mijn garantieverzoek. Even afwachten wat ze daarmee doen, maar hoe dan ook: Kamado koken is het helemaal voor mij.
Bedankt als je t tot hier hebt volgehouden

Laatst bewerkt: