Beef en Steak

Barst! Om maar de de deur in huis te vallen...

Hupie

Tondelzoeker
Berichten
6
Hoi iedereen, ik ben Huib, 40 jaar oud (al 6 jaar!) en woon in Zeist. Ben getrouwd en samen hebben we 2 kinderen, van bijna 10 en bijna 12, die we aan het opvoeden zijn om ook echte "bourgondiers" te worden, zoals wij onszelf beschouwen.

Tot april dit jaar heb ik regelmatig gerookt en gegrilled met een Weber Kettle 47cm. Een van onze all-year-round favorieten is warm gerookte zalmzijde. Voor bij de borrel, met Pasen, met Kerst etc. Werkt prima op een Weber, maar in de winter toch lastig de temp. constant te houden. Nu had ik met Pasen een groot, reeds gepekeld stuk zalm over. M'n zwager had een Grill Guru Kamado staan en zei: waarom kom je die hier niet even roken/afgaren als jullie toch hierheen komen? Aldus geregeld.

Nu had ik nog nooit met een kamado gewerkt, en om heel eerlijk te zijn vond ik het een (dure) hype die ik lange tijd aan me voorbij heb laten gaan. Tot die ene middag... Vanaf het moment dat ik dat deksel opendeed, prachtige grote stukken houtskool in het mandje deed en de boel met 1 wokkeltje aanstak was ik verkocht. Binnen 20 minuten had ik een volstrekt stabiele temp van 90 graden. Blokje rookhout erop, hitteschild en rek met zalm erop en roken maar.
Het eindresultaat was de lekkerste warm gerookte zalm die ik ooit gemaakt had, maar tegelijkertijd met het grootste gemak.

Kortom diezelfde middag heel impulsief een Grizzly Grills Elite Large besteld. Want die leek een erg goeie deal (heel compleet) met nog eens 20% korting bij Welkoop. Naderhand had ik wel wat nare ervaringen gelezen op o.a. dit forum over Grizzly Grills met barsten, maar had de hoop dat die inmiddels wel tot het verleden zouden behoren. Afgelopen maanden met ontzettend veel plezier en succes o.a. picanha, bavette, beer can chicken, 2-2-1 spareribs, sticky drumsticks en nog veel meer gemaakt. Het werken met een kamado is een feestje, met name door het gemak, de veelzijdigheid en de veel grotere precisie t.o.v. mijn trouwe Weber.

Tot vorige week... I.v.m. de eerdere ervaringen van Grizzly Grills gebruikers hield ik de boel al wat scherper in de gaten, maar ik keek dus even naar de onderkant van de base en wat zag ik: EEN SCHEUR!!!! En nee, geen craquelé, maar een echte scheur door en door het keramiek van basis. Ik wacht nu op een reactie van de importeur op mijn garantieverzoek. Even afwachten wat ze daarmee doen, maar hoe dan ook: Kamado koken is het helemaal voor mij.

Bedankt als je t tot hier hebt volgehouden ;)
BBQ3.jpg
 
Laatst bewerkt:
Welkom Huib! Veel plezier hier.
Los van de negatieve ervaring: barsten is de ervaring ook dat ze het doorgaans netjes oplossen. Succes!
 
Nou vooralsnog blijf ik lekker BBQ-en, maar ik geloof wel dat er door die barst valse lucht wordt aangezogen. Als ze de schaal gaan vervangen (zie eigenlijk geen andere optie) en die blijft goed dan blijf ik lekker bij de Grizzly Grills. Maar stel dat dit probleem steeds terug komt (wat sommige mensen hier op het forum meegemaakt hebben) dan misschien toch upgrade naar een beter merk... Ik wacht de reactie van de importeur even af.
 
Welkom Huib, veel plezier en inspiratie hier!
 
Welkom Huib!

Ik las je titel en kreeg al flashbacks helaas.
Heb je enig idee of je een "oudere" batch hebt gekocht waar dit probleem zich misschien nog voordoet?
( Als het uberhaupt is verholpen .. ?)

Ik was na 4x ruilen wel klaar.. je hebt de reacties gelezen dus ga er niet teveel op in.
Stiekem had ik gehoopt dat het probleem inmiddels verholpen zou zijn aangezien er meerdere mensen zich hier aanmelden en ook diezelfde keuze maken om voor de grizzly te gaan en misschien is dat ook wel?

Ik persoonlijk werd er onzeker van, het was mijn eerste kamado en ik was geneigd dat ik onderdeel was van het probleem.
Dat ik fouten maakte waardoor die stuk ging, gelukkig had ik gelijkgestemde die hetzelfde lot ondergingen en heb ik afscheid genomen de grizzly onder het mom van geld terug voor een niet deugdelijk product.
De chauffeur die mijn kamado's telkens kwam omruilen was bij diverse mensen al zovaak langs geweest dat ze in zijn vaste navigatie stonden 😅

Veel succes met de afhandeling, het is niet oké als je zo'n bedrag uitgeeft en dit voorkomt.
 
Ja, bedankt voor het welkom! Ik had stiekem ook gehoopt dat t keramiek probleem van de Grizzly Grills was opgelost. Want ze hebben in de loop der tijd wel verbeteringen doorgevoerd aan t ontwerp/afwerking. Ik denk dat t probleem echt in de samenstelling van t keramiek zit en dat ze die nog niet hebben laten verbeteren (dat is vast veel duurder in de productie). Ik weet wel een beetje hoe die markt/productie in China werkt. Heb inmiddels wat meer en duurdere merken kamado van dichtbij gezien (BGE, Kamado Joe, Bastard) en dat keramiek voelt heel anders aan. Ik wacht even af hoe de importeur t oplost. Als ze m omruilen en het blijft een probleem dan zoeken we evt wel naar een alternatief. Voorlopig geef ik t nog de voordeel van de twijfel. In ieder geval ben ik al helemaal om qua koken op een kamado. Ik vind t echt een feest 🥳
 
Welkom Huib!
Balen van die barst. Ik hoop dat ze het snel netjes oplossen.
Heel veel plezier bij het genootschap!
 
Welkom Huib!
 
Hoi Huib,
welkom bij het Genootschap
 
Terug
Bovenaan Onderaan