Goedemorgen bbq vrienden!
Ik ben zyzzalive en enige tijd geleden een mini kamado van Blue (AH voordeelshop) gekocht. Naar mijn idee een hele mooie prijs (99 euro) voor een mini kamado van deze kwaliteit.
Ik was al gek op koken en wou graag ontdekken of ik buiten koken net zo leuk zou vinden. Het antwoord na een paar keer is ja! Ik vind het enorm relaxed en de geur is heerlijk. Na een paar keer direct grillen ga ik aanstaande zondag pulled pork maken van een kleine (1,1kg) procureur. Omdat ik zelf erg hou van koken wil ik de methode van noskos toepassen inclusief het injecteren van het vlees en glazen.
Ik vraag mij alleen af of mensen hier ervaring hebben met lang indirect garen op lagere temperatuur in een kleine kamado. Ik heb gemerkt dat het opstoken tot hogere temperatuur (+200 graden) voor dit model geen enkel probleem is waardoor ik het idee heb dat het bereiken, en behouden, van een lagere temperatuur (121 in dit geval) lastiger is. Ik zou daarom heel graag adviezen en tips van jullie ontvangen !
Ik ben zyzzalive en enige tijd geleden een mini kamado van Blue (AH voordeelshop) gekocht. Naar mijn idee een hele mooie prijs (99 euro) voor een mini kamado van deze kwaliteit.
Ik was al gek op koken en wou graag ontdekken of ik buiten koken net zo leuk zou vinden. Het antwoord na een paar keer is ja! Ik vind het enorm relaxed en de geur is heerlijk. Na een paar keer direct grillen ga ik aanstaande zondag pulled pork maken van een kleine (1,1kg) procureur. Omdat ik zelf erg hou van koken wil ik de methode van noskos toepassen inclusief het injecteren van het vlees en glazen.
Ik vraag mij alleen af of mensen hier ervaring hebben met lang indirect garen op lagere temperatuur in een kleine kamado. Ik heb gemerkt dat het opstoken tot hogere temperatuur (+200 graden) voor dit model geen enkel probleem is waardoor ik het idee heb dat het bereiken, en behouden, van een lagere temperatuur (121 in dit geval) lastiger is. Ik zou daarom heel graag adviezen en tips van jullie ontvangen !
