Beef en Steak

Pinwheel burgers

 
 

In vuur en vlam

Kooltjesharker
Berichten
225
Ken je dat? Dat je denkt goh wat zal ik nu weer eens gaan bereiden? Varkenshaasje, pulled porkie, pizza, spareribs, bavette, flank steak, stoofvlees, picanha, sate, burgertje... ja een burgertje op de vrijdag is altijd wel prima maar het moet wel altijdnet ff anders dan een eerdere keer.

De vrouw des huizes had pinwheel burgers gespot bij bbqjunkie, en zo geschiedde.

Pakje plakken ontbijtspek
500 gram rundergehakt
1 ei
Paneermeel
Sjalotjes
Knoflook
Rubje
Burger broodje
Stukje cheddar kaas
Bbq saus

Je neemt de ontbijtspek en plakt 2 plakken een klein stukje overlappend over elkaar. Daarop het gehakt, een laagje van een vinger dik en net zo breed als het spek. Daarna rol je het op, daarop rasp je wat cheddar.

Indirect op 100 graden op de barbeque, lekbak eronder. Roken met hickory.
Laatste kwartier aflakken met bbq saus, nog een klein beetje extra cheddar erop en bij 70 graden kerntemperatuur eraf. Dit duurde iets langer dan een uur. Broodjes even 2 minuten grillen.

Ik had er voor gekozen de burger verder vrij clean te houden. Niks geen sla of wat dan ook, zo op t broodje. Heerlijk, een soort MOINK balls achtige burger maar minder scherp gekruid dan hoe ik de MOINKS normaal maak. Deze gaat er wel vaker komen.

20250718_174158.jpg


20250718_183742.jpg


20250718_183602.jpg




20250718_171633.jpg




20250718_184625.jpg



20250718_183554.jpg


Snapchat-1643101755.jpg
 
Laatst bewerkt:
Dit ga ik zeker een keer maken. Ziet er verrukkelijk uit.

Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
he bah..
 
Mijn medewerkers danken je voor de inspiratie voor de personeelscatering vandaag 😄.

IMG_7248.jpeg
 
Haha top! Bereiding in een oven?
Haha ja, we hebben het hier niet slecht, maar ik sta niet achter de keuken op een BBQ het eten voor het personeel te doen :). Ik heb deze gegrild in een oven op 230c met een klein beetje stoom naar 65c kern en daarna gelakt met een honing BBQ-saus en vervolgens een half uur in een rustkast gezet. Daarna nog even 1,5 minuut een tikje gegrild met wat kaas erop. Krokant van buiten, sappig van binnen. Viel goed in de smaak.
 
Terug
Bovenaan Onderaan