Nu aantal weken de kamado in mijn bezit en de eerste 15kilo aan houtskool opgebrand en aan tweede zak begonnen. Kamado staat iedere weekend beide dagen aan en inmiddels aardig wat gerechten gemaakt zoals spareribs volgens Noskos recept, appeltaart, kip, rund, vis en aardappelen.
Het spelen met de temperatuur gaat mij gaat mij vrij goed af en erg bij met mijn aanschaf van de Maverick thermometer die mij hier heel goed bij helpt,
Wat heb ik tot nu toe geleerd,
Het spelen met de temperatuur gaat mij gaat mij vrij goed af en erg bij met mijn aanschaf van de Maverick thermometer die mij hier heel goed bij helpt,
Wat heb ik tot nu toe geleerd,
- Het blijft niet bij de aanschaf van de Kamado, er zijn zoveel leuke accessoires te koop, voel me als een klein kind in een snoepwinkel als ik een barbecue shop binnen treedt.
- Online slagers leveren prima vlees af, zoveel om te kiezen……
- ( Maverick ) Thermometer is een onmisbaar instrument bij mijn barbecue.
- Wel het velletje van de spareribs aftrekken voordat je deze gaat insmeren.
- Wat een verschil kan er zitten tussen de dome temperatuur en rooster temperatuur, iets waar ik inmiddels rekening mee hou.
- Wat zit er toch veel zout in heel veel rubs, 50%+
- Vlees met vetranden zal je moeten accepteren als je gaat barbecueën,..... mijn vrouw is nog niet overtuigd.
- De Thermapen is voor rechtshandigen.