- Berichten
- 5.172
Het was aan de mottig warme kant afgelopen zaterdag.
Toch een bijdrage proberen te maken voor de fotagame "Latin Fiësta"
Kalfspicanha:
Kalfspicanha gerubt met een spaanse kruidenmix. In de kern een mis van tuinkruiden, waaronder estragon.
In folie gewikkeld en een nachtje in de koelkast.
Picanha bij de dome temp van 120 C op de BGE en aangevuld met olijven rookhout. 45 min laten roken tot een kerntemp van 48 C.
Na een kleine rustpauze licht gegrild tot een kern van 53 C.
Paprika's voor de romescosaus geroosterd
Aardappeltortilla:.
Aardappelschuifjes 10 min voorgekookt. Groentenmix en kruiden 8 min gebakken. Af laten koelen
Gemengd met 3 geklutste eitjes en kruidenmix.
Skillet (voor deze keer) bekleed met bakpapier. Mix erop, verdeeld en indirect op de Q bij 180 C.
Laatste keren is de tortilla wat vastgebakken. Aangezien ik hem koud wil serveren het bakpapier eronder gelegd.
Grilgroenten.
Snijden, mengen met olijfolie en grillen.
Biertje tussendoor en wijntje bij.
Toch een bijdrage proberen te maken voor de fotagame "Latin Fiësta"
Kalfspicanha:
Kalfspicanha gerubt met een spaanse kruidenmix. In de kern een mis van tuinkruiden, waaronder estragon.
In folie gewikkeld en een nachtje in de koelkast.
Picanha bij de dome temp van 120 C op de BGE en aangevuld met olijven rookhout. 45 min laten roken tot een kerntemp van 48 C.
Na een kleine rustpauze licht gegrild tot een kern van 53 C.
Paprika's voor de romescosaus geroosterd
Aardappeltortilla:.
Aardappelschuifjes 10 min voorgekookt. Groentenmix en kruiden 8 min gebakken. Af laten koelen
Gemengd met 3 geklutste eitjes en kruidenmix.
Skillet (voor deze keer) bekleed met bakpapier. Mix erop, verdeeld en indirect op de Q bij 180 C.
Laatste keren is de tortilla wat vastgebakken. Aangezien ik hem koud wil serveren het bakpapier eronder gelegd.
Grilgroenten.
Snijden, mengen met olijfolie en grillen.
Biertje tussendoor en wijntje bij.